La zona blava de Tortosa ja es pot pagar a través del telèfon mòbil

L’aplicació permet abonar la quantitat pel temps exacte de l’estada del vehicle aparcat al carrer, amb un màxim de dues hores

06 septiembre 2018 09:25 | Actualizado a 07 septiembre 2018 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns i visitants de Tortosa ja poden pagar l’estacionament dels seus vehicles a la zona blava de la ciutat a través d’una aplicació per a telèfons mòbils. El nou sistema permet evitar els desplaçaments als parquímetres i pagar exactament pel temps real d’estacionament, que continua sent com fins ara d’un màxim de dues hores.  Les tarifes són les mateixes que s’apliquen amb l’ús convencional del parquímetre.

La nova app, que ja es pot descarregar i utilitzar, disposa d’un geolocalitzador i de sistema de pagament per targeta prèviament registrada per l’usuari, el qual abonarà al final de l’estada del vehicle aparcat al carrer estrictament el temps real que s’hi ha estat (assenyalant el moment en què s’aparca i el moment en què es marxa). 

El sistema, disponible per a aparells amb sistemes Android i IOS, fa un avís a l’usuari si s’està a punt d’exhaurir el temps d’aparcament i permet gestionar i pagar les sancions, en cas de sobrepassar-lo. «També permet sol·licitar un tiquet virtual, que s’enviarà al mateix mòbil», segons detalla el regidor de Noves Tecnologies de Tortosa, Emili Lehmann.  

Els vigilants de la zona blava controlaran els tiquets virtuals, comprovant amb la matrícula del vehicle que el seu propietari hagi activat el pagament i no hagi superat el temps permès. 

«Suposarà una millora del que és la gestió de la zona blava i també ens permetrà anar avançant cap a la smart city, que és un dels nostres objectius per poder anar fixant totes aquestes noves tecnologies i facilitar les gestions al dia a dia del municipi», ha remarcat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Aquesta aplicació ha estat desenvolupada per Studio Génesis, la mateixa empresa que ho ha fet per a altres ajuntaments de la demarcació, com ara Reus o Cambrils. 

En el cas de la ciutat de Tortosa, és de propietat i gestió totalment municipals, «un fet que ens permet no haver d’aplicar un sobrecost a l’hora d’estacionar, com passa en altres municipis que tenen una concessió privada de l’estacionament», remarca Meritxell Roigé. 

Els usuaris ja poden descarregar l’aplicació a través d’un codi que es pot trobar als parquímetres convencionals, o a través dels canals habituals d’adquisició de les apps (‘Aparcar Tortosa’).

La zona blava de Tortosa abasta bona part del centre de la ciutat, on es concentra l’àrea comercial, però també a carrers principals dels barris del Temple i Ferreries. Actualment està gestionada directament per l’Ajuntament. La tarifa és proporcional al temps d’estada, amb un màxim d’1,50 euros per 120 minuts. 

Comentarios
Multimedia Diari