L’abocador de Mas de Barberans renova la maquinària de treball

RESIDUS. S’han invertit vora 285.000 euros per substituir els mecanismes antics, 
que portaven més de vint anys en funcionament

16 octubre 2019 09:00 | Actualizado a 16 octubre 2019 09:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha renovat la maquinària de treball de l’abocador de residus de Mas de Barberans.

En concret, s’han adquirit una màquina carregadora i una màquina telescòpica o manipuladora, amb l’objectiu de substituir maquinària molt vella, que portava més de vint anys en funcionament, i que calia renovar de fa temps, per tal d’optimitzar l’operativa i la logística dels processos diaris de tractament dels residus, així com millorar les condicions de treball i de seguretat del personal de les instal·lacions.

S’ha donat la màxima versatilitat a la maquinària adquirida; així, s’han subministrat tres complements per a cadascuna, per tal que puguin realitzar tasques molt diverses, des de carregar i descarregar residus i altres materials, netejar paviments i vials amb l’escombradora, feines d’elevació i facilitar la càrrega de la fracció vegetal amb pinces especials, entre d’altres treballs.

La licitació es va fer a principis del passat mes de juny, mitjançant un procediment obert i tramitació ordinària, una per a cada màquina, amb un cost total de 284.279 euros. L’empresa adjudicatària que les va subministrar ha estat Geancar Maquinaria S.A. A més, aquesta empresa s’ha quedat la flota antiga substituïda per tal de revaloritzar-les.

El president del Copate, Joan Alginet, ha ressaltat que «tenir instal·lacions de referència, amb tots els equipaments, personal tècnic i maquinària adients ens fa prestar diàriament un millor servei de recollida i gestió de residus als nostres municipis».

Comentarios
Multimedia Diari