Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’acceleradora ‘Ebre Up’ impulsa deu petites empreses emergents

Un programa d’acompanyament, formació empresarial i mentoria impulsat per la Diputació de Tarragona vol afavorir el creixement i la consolidació de la desena d’‘startup’ escollides

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de l’acte de presentació de l‘acceledora ‘Ebre Up’,  al viver d’empreses de Tortosa.  Foto: Joan Revillas

Imatge de l’acte de presentació de l‘acceledora ‘Ebre Up’, al viver d’empreses de Tortosa. Foto: Joan Revillas

«Som l’empresa Espai Haruna. Disposem d’una botiga de productes ecològics, una sala polivalent oberta a professors i terapeutes, i hem obert una línia de cosmètica biològica a través de l’oli de segó d’arròs», explica Marian Drago, gerent de l’empresa amb seu a Deltebre. «Però som dues persones i estem coixes. L’acceleradora ens ajudarà a impulsar-nos, a expandir-nos i a donar a conèixer el nostre producte, a més d’aprofitar més bé el nostre temps. Treballarem plegats un pla d’empresa i podrem accedir a inversors interessats en el nostre producte. Estem il·lusionades!».

Com ella, un total de deu empreses emergents de les Terres de l‘Ebre van participar ahir al Viver d’Empreses de Tortosa en l’acte de presentació de l’acceleradora ‘Ebre Up’, un programa d’acompanyament empresarial coordinat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, la Cambra de Comerç de Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili, amb el suport d’ACCIÓ de la Generalitat.

Han estat escollides, a més d’Espai Haruna, l’empresa Vèrtex Comunicació (agència de comunicació integral), Axyt Consultoria (empresa dedicada a la gestió de comunitats de propietaris, assessorament fiscal, comptable i laboral), Globals Design & Development (disseny gràfic, programació i màrqueting), Equipo Madera (empresa que treballa la fusta de manera innovadora), Comercial Az Azeytun (producció d’oli d’oliva verge a Batea), Naturebre Export (producció i explotació de cítrics), Treematernity (empresa que ha patentat un producte per a l’assistència a l’embaràs i al part), Celler Arrufí (producció de vins ecològics) i Més que Mòbil (servei global de reparació i assessorament en telefonia mòbil).

Durant un període de vuit mesos, les empreses ebrenques tindran a la seva disposició a un grup de persones especialitzades en gestió empresarial que desenvoluparan accions d’assessoraments individualitzades, de mentoria i transferència de coneixement, fins a un total de 25 hores. 

A més, disposaran de 120 hores de formació d’experts en àmbits com les metodologies emprenedores, fonaments economicofinancers, fonts de finançament, màrqueting, gestió del factor humà, internacionalització, dimensió tech de l’empresa, aspectes legals, eines de comunicació i presentació de projectes. Els professionals responsables de la mentoria procedeixen de diverses empreses ebrenques com Empàtica o Pymeralia, i de l’equip tècnic de la Cambra de Tortosa.

L’acte al viver d’empreses va reunir per primer cop les empreses, els seus mentors i els promotors del programa d’acompanyament.  
Els petits empresaris van destacar l’oportunitat que els ofereix el programa per poder adquirir coneixements avançats en assumptes administratius i fiscals, en la millora del canal de venda per internet, en la millora de l’organització del treball o en la millora de la internacionalització del producte. Fou explícit, per exemple, el portaveu de Més que Mòbil  en la seva presentació. «Sovint ens sentim sobrepassats. Volem saber com hem de gestionar el dia a dia per no haver d’anar apagant focs constantment», explicava.

L’acte va comptar amb la presència del secretari d’Empresa de la Generalitat, Joan Aregio, i del diputat delegat d’Emprenedoria, Joan Josep Malràs.

Acceleradora ‘Camp TGN Up’ en marxa

Aquest model de programa d’impuls empresarial també s’ha iniciat al Camp de Tarragona, amb la creació de l’acceleradora ‘Camp TGN Up’, que compta amb la col·laboració d’11 entitats. L’acceleradora té la seu a Reus, a les instal·lacions de l’Antiga Escola d’Art i Disseny de la Diputació, al passeig de la Boca de la Mina.

Temas

Comentarios

Lea También