L’acusat d’assaltar tres habitatges de Tres Cales seguirà en presó preventiva

Així ho ha decidit la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. Primer perquè hi ha indicis que en pugui ser l’autor i segon per risc de fugida.
 

17 mayo 2021 08:50 | Actualizado a 17 mayo 2021 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un ciutadà albanès de 32 anys acusat de tres robatoris a la urbanització Tres Cales, a l’Ametlla de Mar, seguirà en presó preventiva. Així ho ha decidit la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, que confirma la decisió del jutge instructor de Tortosa. Primer perquè hi ha indicis que en pugui ser l’autor i segon per risc de fugida ja que l’home no té arrelament al país, indiquen els magistrats.

L’home va ser detingut cap a dos quarts de dues de la matinada del 30 de març d’enguany al carrer Catorze. Els agents van veure unes llums sospitoses a l’interior. Quan van anar cap el lloc, van observar dos homes amb llanternes, que van començar a córrer.

Els delinqüents es van separar i un d’ells va intentar amagar-se entre la vegetació que hi ha en un descampat del carrer de la Flor. Finalment l’agent el va poder enxampar. Se’l va acusar de dos delictes de robatori amb força, un d’ells en grau de temptativa, tot i que finalment són tres.

L’acusat, en el seu recurs d’apel·lació, diu que en un dels fets l’indici que hi ha contra ell és l’haver-lo vist al jardí d’un domicili assaltant. Quant la segon dels fets, és sospitós perquè portava objectes sostrets de la casa. Respecte al tercer robatori, se li van trobat empremtes d’unes sabatilles similars a les que portava l’acusat. Ell diu que són d’un model comú i que podien ser d‘una altra persona.

L’Audiència, en la seva interlocutòria, recorda que a la 1.25 hores l’acusat –i un altre home– estava en una casa i va sortir corrent en veure els Mossos. Anava vestit fosc, amb gorra i llanternes. I que va tirar una ronyonera amb objectes sostrets d’una altra casa. I que les empremtes de les sabatilles estaven dins la casa, a la que van accedir el dia anterior després de forçar portes. Per tot això, els magistrats consideren que no són «meres sospites», sinó que «hi ha indicis suficients com per poder considerar la presumpta autoria de l’ara recurrent en els fets que s’està investigant».

Quan al risc de fugida, està en situació irregular a Espanya i no té cap arrelament. Si bé ha aportat un contracte d’una altra persona, que diu que és el seu cunyat, el document és de Lloret, desconeixent si té alguna relació de parentesc. I també hi ha risc de reiteració delictiva en base a què en una sola nit podria haver entrat a robar en tres cases. No té cap tipus d’arrelament, ni laboral, ni social, ni familiar, «si se’l posa en llibertat existeix un mal pronòstic que torni a cometre nous fets delictius». I ressalten que els robatoris van ser comesos durant la nit, havent-hi persones a l’interior. Fins i tot una inquilina se’l va trobar de front a un dels lladres.

Comentarios
Multimedia Diari