L’aiguat talla dos carreteres i inunda els baixos d’una residència d’avis

Els Bombers de la Generalitat van realitzar la gran majoria de sortides a Gandesa, on van caure més de 110 l/m2

19 octubre 2017 08:57 | Actualizado a 21 octubre 2017 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’espectacular aiguat al seu pas per les Terres de l’Ebre va provocar ahir un mínim de 16 sortides dels Bombers de la Generalitat, la gran majoria –una desena– a Gandesa, que havia registrat a mitja tarda una precipitació acumulada de 110,3 l/m2, amb una intensitat extraordinària de 46 l/m2 en mitja hora.

De la desena d’actuacions –totes per inundacions de baixos, locals o pàrquings–, la més rellevant fou, sens dubte, la inundació de la planta baixa de la residència d’avis de Gandesa, situada a la sortida del nucli urbà en direcció a Bot. 

La directora de la residència, Mertitxell Caravaca, explicà al Diari que l’aigua va entrar a la planta baixa, ocupada pel menjador de la residència, raó per la qual la direcció i els equips d’emergència van convidar els residents a traslladar-se a les plantes superiors per garantir la seva seguretat. 

Fins a la residència s’hi van traslladar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Mossos d’Esquadra. Un cop finalitzada l’actuació, personal de la residència va començar a treballar intensament en la neteja per a poder tornar avui a la normalitat.

La resta d’actuacions dels Bombers es van produir a Horta de Sant Joan, Móra d’Ebre, Tortosa, Bot i Flix.

Més enllà de la inundació els baixos, la intensa precipitació va provocar el tall de dues carreteres a la comarca de la Terra Alta: la TV-3301, entre els punts quilomètrics 1 i 1,5 a Bot, i la TV-3531, entre els punts quilomètrics 0 i 5,5 a Gandesa. En el primer cas –vegeu la imatge superior–, la força de l’aigua va sorprendre un conductor. El Servei Català de Trànsit va registrar altres afectacions puntuals, derivades de petites esllavissades a les vies, a Flix (la T-741 i la C-233) i a Horta de Sant Joan (carretera T-334).

En aquest últim municipi van caure 52,5 l/m2, un aiguat que va provocar un tall de subministrament elèctric durant dues hores, amb 709 abonats afectats. El tall es va estendre al municipi veí de  Bot, amb 491 abonats afectats més.

Al llarg del dia d’avui s’hauran d’avaluar probables afectacions de l’aiguat en camins, camps de conreu i infraestructures. 

De fet, en alguns municipis ebrencs la forta pluja va anar acompanyada de pedra de petites dimensions.

Comentarios
Multimedia Diari