L'alcalde d'Alcanar denuncia la troballa d'un micròfon al seu despatx

Alfons Montserrat va trobar el dispositiu ocult el 29 d'octubre, després de contractar una empresa especialitzada davant les sospites que podia ser víctima d'escoltes il·legals

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha revelat la troballa d’un micròfon ocult al seu despatx de l’Ajuntament el dia 29 d’octubre, coincidint amb les primeres declaracions judicials pel cas de suposades irregularitats en adjudicacions d’obres i serveis municipals.

Després de constatar que no es tractava d’un dispositiu autoritzat en el marc d’una investigació judicial, Montserrat va denunciar els fets davant la titular del Jutjat número 4 d’Amposta, encarregada de l’anomenat cas ‘Carraus’.

L’alcalde, que sospitava feia temps que podia ser víctima d’escoltes il·legals, va contractar una empresa especialitzada per a revisar l’edifici consistorial. Els seus tècnics van localitzar el micròfon.

«Feia temps que teníem sensacions i indicis. Per això vam cridar a una empresa especialitzada perquè escanegés diverses sales de l’Ajuntament per si trobava algun aparell instal·lat. I la sorpresa va ser perquè pensàvem que el resultat seria negatiu, quan van detectar al meu despatx un micròfon», ha relatat Montserrat a l’ACN.

Després de consultar les instàncies judicials pertinents, l’alcalde va constatar que el dispositiu no havia estat autoritzat en el marc de cap investigació policial en curs. Això el va portar, seguidament, a denunciar els fets davant la jutgessa d’Amposta.

L’alcalde, que ha qualificat el fet de «molt greu», s’ha mostrat confiat que les investigacions endegades arran la denúncia permetin esclarir l’autoria dels fets.

Precisament, la troballa va tenir lloc el 29 d’octubre, el dia que prestava declaració com a imputat davant el mateix Jutjat número 4 d’Amposta el regidor d’Urbanisme, Manel Martí, en el marc de les investigacions pel cas de suposades irregularitats en adjudicacions d’obres i serveis municipals. L’endemà prestava declaració, també com a imputat, el mateix Montserrat.

Comentarios
Multimedia Diari