L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, demana la dimissió del regidor Germán Ciscar

El portaveu de Som Amposta va protagonitzar una acció violenta en finalitzar el ple del dilluns a la nit, que es va haver de suspendre

28 enero 2020 18:30 | Actualizado a 28 enero 2020 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després dels fets ocorreguts dilluns al vespre entre el portaveu de Som Amposta i diversos membres de l’equip de govern, l’alcalde Adam Tomàs, ha demanat la dimissió del regidor Germán Ciscar. «Ja portem un històric on hi ha hagut diverses agressions tant verbals com físiques a altres membres del consistori i fins i tot als mitjans de comunicació per part del regidor Germán Ciscar», afirmava el batlle, qui davant d’aquests fets instava al president de Som Amposta, Josep Dalmau, a fer efectiva la dimissió de Ciscar com a portaveu del partit.

Picabaralla i cops de puny al ple de l'Ajuntament d'Amposta

Aquest dilluns a la nit, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va veure's obligat a suspendre el ple en produir-se una picabaralla amb la proposta de sol·licitud de zona catastròfica del Delta de l'Ebre.

«Aquests fets posen en relleu la necessitat de retornar la política als plens de l’Ajuntament. Nosaltres promourem el debat polític, l’afavorirem, posarem totes les eines com hem anat fent fins ara, però el que no podem tolerar és que hi hagui ni el més mínim atac físic ni verbal cap a ningú», deia Adam Tomàs, qui afegia que les mesures eren per «posar un cordó sanitari al costat d’aquestes actituds i, sobretot, per respecte als més de 1.000 votants de Som Amposta».

En cas que aquesta dimissió no es realitzés, des del grup municipal d’Esquerra Amposta ja han afirmat que no votaran a favor ni debatran cap de les propostes ni mocions que Som Amposta porti als propers plens. A més, també afirmen que les preguntes que es facin al ple per part d’aquest grup es respondran per escrit en la següent convocatòria.

Des del grup del PSC d’Amposta condemnaven també els fets denunciant que «no acceptarem mai la violència física ni psicològica de cap tipus ni a ningú». Els socialistes afirmaven també que en certs moments de la legislatura passada ja havien demanat que s’apliqués el ROM davant d’actuacions de falta de respecte protagonitzats pel mateix regidor de Som Amposta. Anna Tomàs, portaveu del PSC, deia també que la dimissió de Ciscar demanada per ERC era una decisió «coherent» pels fets ocorreguts.

Per la seva part, des de JuntsxAmposta, Manel Masià apuntava que «no volem cap referència personal dins del ple, només política i propostes».

Un ple «mogut»

Els fets es van iniciar quan, durant el ple municipal de dilluns, es procedia a la votació per a sol·licitar el terme d’Amposta com a zona catastròfica. Durant la discussió del punt, Fèlix Aliau, el segon regidor de Som Amposta, va etzibar a Adam Tomàs (ERC) que per què no evitava el minitransvassament de l’Ebre i va retreure-li que «ERC no havia fet res per salvar el Delta». L’alcalde va cridar a Aliau a l’ordre fins a tres cops i després que el de Som Amposta es negués a tancar el seu torn de paraula, el batlle va demanar-li que sortís del plenari, tal com apunta el ROM, i que Aliau va negar-se a complir. Tal com afirmava el mateix alcalde, Tomàs es va veure obligat a suspendre el ple «davant la incapacitat per reconduir-lo».

Segons sembla, la baralla va seguir fora del saló de plens. Mentre la resta de l’oposició i l’equip de govern abandonaven la sala, el regidor Germán Ciscar hauria espentejat Adam Tomàs, quan el regidor Pau Cid (ERC) va intentar intermediar la baralla, acabant rebent un cop a la cara per part de Ciscar. Davant d’això, fins i tot una patrulla de la policia local va presentar-se a l’ajuntament, tot i que finalment no van haver d’intervenir i es van quedar fora de l’edifici consistorial.

Comentarios
Multimedia Diari