L'alcalde de Batea: 'Això no va de banderes. Hem arriscat pel bé del poble'

L'Ajuntament de Batea celebra un ple per informar la ciutadania sobre els greuges de la Generalitat

25 julio 2017 15:32 | Actualizado a 25 julio 2017 18:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa just una setmana l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, afirmava als mitjans de comunicació que havia demanat una visita a la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona i una altra amb el president de la Generalitat per estudiar la possibilitat que el municipi terraltenc puga independitzar-se de Catalunya i passar a formar part de l’Aragó. Aquest dimarts s'ha celebrat un ple a l'Ajuntament de Batea per informar la ciutadania de la "discriminació" que pateix el municipi per part de la Generalitat i resoldre dubtes a causa de la gran expectació mediàtica que l'assumpte ha creat.

L'alcalde de Batea ha afirmat que "Això no va de banderes, ni de Catalunya ni d'Espanya. No ha anat mai d'això. Això va de Batea i de persones. A vegades com a regidor o alcalde has d'arriscar per aconseguir el millor per al poble".

Entre els greuges citats per l'alcalde i les "discriminacions" patides hi ha la dificultat de negociar amb la Generalitat l'ampliació de la residència municipal, que només disposa de 30 de les 60 places concertades que es van prometre en el conveni del 2010, o la imposició al terme municipal de diversos parcs eòlics.

"Vam anar al Parlament i el secretari general ens va dir que no complíem amb els requisits, quan això no és així. Després, la consellera ens va dir que sí que els complíem però que no teníem llista d'espera, quan jo mateix ja coneixia persones que necessitaven la residència. Ens van enganyar dos cops. Estem per sota de la meitat de la mitjana i no ens volen donar aquestes 30 places", ha argumentat Paladella en relació a la residència.

La sessió plenària ha congregat desenes de veïns i ha viscut moments de crits, retrets i peticions de dimissió.

Els regidors de Cent per Cent per Batea han retret a l'alcalde la "mala imatge" que ha aconseguit provocar al poble. "Això ha estat un numeret de conseqüències molt greus. Ens costarà tornar a recuperar la imatge que tenim de poble de bon vi", ha declarat el regidor Ramon Arnal. "Els que no pensen com tu també estem discrimats. I no tot s'hi val per 30 places d'una residència".

Paladella considera que ara la pilota està a la teulada del president de la Generalitat. "Si parlant-ho tot amb ell queda clar, no caldrà la reunió amb la Subdelegació del Govern a Tarragona", ha expressat.

Comentarios
Multimedia Diari