L'alcalde de Batea es planteja independitzar el municipi de Catalunya

Joaquim Paladella demana una visita a la Subdelegació del Govern i amb el president de la Generalitat per estudiar les possibilitats de formar part de l'Aragó

19 julio 2017 09:29 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha demanat una visita a la Subdelegació del Govern de l'Estat a Tarragona i una altra amb el president de la Generalitat per estudiar la possibilitat que el municipi terraltí puga independitzar-se de Catalunya i passar a formar part de l'Aragó.

"Hem arribat a un punt de discriminació que no podem consentir", ha expressat Joaquim Paladella al Diari. "Explorarem totes les possibilitats perquè ja n'hi ha prou d'aquesta comèdia".

Entre els arguments d'aquesta "disconformitat amb el tracte patit", destaca el fet de tenir un equipament construït i equipat a la residència d'avis, però sense el permís per entrar en funcionament. "Fa set anys que vam signar el conveni, i ens van donant llargues i llargues.Només tenim la meitat de places. Ara ens diuen que no complim els criteris, i que no tenim llista d'espera, quan això no és cert. Entre l'any passat i aquest s'han aprovat 2.200 places, i aquí, res", exposa Paladella. 

Entre els altres greuges cap al municipi l’alcalde de Batea també destaca la "imposició” de tres nous parcs eòlics a la comarca. "Després d'una cosa en ve una altra. La gent de Batea no dóna crèdit amb el tema de la residència i està molt enfadada. Som un poble de 2.000 habitants i fa falta".

En la decisió de Paladella per estudiar les alternatives i poder formar part de l'Aragó, cal recordar, també, la proximitat geogràfica i vinculació cultural històrica de Batea amb pobles aragonesos com per exemple Maella, que es troba a només 17 kilomètres del poble.

L'alcalde expressa que el que ha de fer l'Ajuntament davant d'aquesta situació és donar resposta als seus ciutadans. "Un secretari general de la Generalitat ens ha dit textualment que Batea no és zona prioritària. Què estem fent en aquest país? No volem marxar: ens estan despatxant. I com a Ajuntament hem de donar resposta. Si no som del mateix parer que els que governen sembla que siga antidemocràtic, i no pot ser. Tenim els mateixos drets que un altre poble", ha conclòs.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, que just aquest dimecres era de visita a la Terra Alta, ja ha fet una primera valoració de l’anunci de l’alcalde de Batea.

«Això és una qüestió de parlar-ne i valorar-ho. Quan un mira amb tranquil·litat les dades reals del que és el municipi, se n’adona que hi ha un centre d’atenció primària, una residència de gent gran amb 30 places concertades on pràcticament no hi ha llistes d’espera comparat en les llistes d’espera d’altres llocs, que hi ha un institut escola amb una ràtio de 14,5 alumnes per classe...» ha exposat la Consellera de Governació.

Borràs ha considerat l’opció del diàleg, tot afirmant que el Govern està obert a parlar amb l’alcalde. «Si aquest és el sentiment de l’alcalde, el que hem de fer és asseure’ns i parlar. Per part del Govern hi ha tota la disposició a parlar i dialogar, que és el que correspon quan hi ha un estat de malestar. Parlant s’arreglen les coses», ha valorat.

L'oposició creu que és una 'maniobra de publicitat'

El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Batea, Cent per  Cent per Batea, han valorat que la decisió de l’alcalde «és una maniobra de publicitat per sortir als mitjans per la residència d’avis».
El regidor Ramon Arnal ha considerat que «no n’hi ha cap de discriminació» i que Batea «és un poble com qualsevol altre».

El grup recorda en aquest sentit els resultats en la consulta del 9N, amb 85% de vots Sí-Sí per la independència de Catalunya.

«Tot això que ha passat no té res a veure amb el tema d’estar a favor de la independència o no o voler ser de l’Aragó. Això ve per les 30 places que falten a la residència d’avis. I nosaltres estem a favor que arriben aquestes places. Però a banda d’això, fa riure. L’alcalde no fa debat o ha preguntat a la gent si vol ser de l’Aragó, ell té les seues opinions i ell sol es munta la pel·lícula. I, pel que fa als dos parcs eòlics que tenim, Paladella mai no ha votat en contra». 

Comentarios
Multimedia Diari