L’alcalde de Deltebre presideix l’Associació Catalana de Municipis

Lluís Soler (JxCat) substitueix en el càrrec a David Saldoni

20 septiembre 2019 17:40 | Actualizado a 23 septiembre 2019 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Deltebre (Baix Ebre), Lluís Soler (JxCat), és des d’ahir divendres el nou president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). En el seu primer discurs, Soler va reivindicar el compromís del món local «amb l’anhel col·lectiu del poble català i amb les aspiracions d’un país que vol ser lliure».

«El municipalisme serà sempre un aliat del país, sempre que calgui tornarem a sortir al carrer, pacíficament, democràticament i cívicament però carregats de raó i de voluntat democràtica», va afirmar el ja president de l’ACM que va assegurar que «cap presó ni sentència injusta» podrà aturar «la voluntat del poble». La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va agrair el «suport explícit» dels alcaldes al procés havent hagut d’afrontar, també, «amenaces i repressió».

Dels 265 vots emesos, 253 van estar a favor, hi va haver onze abstencions i només un vot en contra. Així, Soler va estar proclamat nou president amb un el 95% dels vots en el marc de la XXI Assemblea de l’entitat municipalista. David Saldoni va ser el president des del gener del 2018 fins a aquest setembre.

El mandat de Lluís Soler estarà marcat, d’entrada, per la resposta a la sentència de l’1-O. Per això, l’alcalde de Deltebre va refermar que l’ACM continuarà estant «al servei del país».

Comentarios
Multimedia Diari