Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita és citat als jutjats per l’1-O

Acudirà amb el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, també investigat, després que Fiscalia hagi arxivat les diligències de la resta de batlles
 

ACN

Whatsapp
Caparrós amb un dibuix d’Ignasi Blanch donat per l’1-O. FOTO: J. Revillas

Caparrós amb un dibuix d’Ignasi Blanch donat per l’1-O. FOTO: J. Revillas

’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, han estat citats a comparèixer a declarar com a investigats davant del titular del jutjat número 4 que investiga les seves actuacions durant el referèndum de l’1-O. 

La convocatòria dels dos  funcionaris públics arriba després que el jutjat hagi acceptat a tràmit la petició de la Fiscalia de Tarragona, que d’altra banda, segons recorden, ja ha arxivat les investigacions que afectaven la resta d’alcaldes, com era el cas del de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Montserrat.

La resta d’alcaldes ebrencs han quedat absolts, l’únic que es mante és Caparrós

En la resolució d’arxivament, reconeix que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessin cap actuació, «positiva o omissiva», que incidís en l’obertura de centres municipals durant la jornada. I únicament manté l’acusació cap al de Sant Carles de la Ràpita. El ministeri públic havia demanat al jutjat d’Amposta que obrís peça separada per investigar la presumpta responsabilitat de Caparrós i Salvadó en l’obertura i reobertura del punt de votació ubicat al pavelló firal. La mateixa instància judicial ja tenia obertes diligències arran de l’actuació policial l’1-O. 

«El nostre poble recordarà sempre el que va passar aquell 1 d’octubre i nosaltres, com a servidors públics, estem tranquils i convençuts perquè no pot ser mai una actuació delictiva la nostra. Votar no és delicte», ha declarat Caparrós en un comunicat.

Temas

Comentarios