L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, qüestiona que el fiscal el citi preventivament i recorda que encara no ha fet res il·legal

Bel explica que no ha rebut cap notificació per part de la Fiscalia

15 septiembre 2017 16:05 | Actualizado a 15 septiembre 2017 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alcalde de Tortosa i diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha qüestionat aquest divendres que la Fiscalia l'hagi citat de forma preventiva pel referèndum de l'1 d'octubre i ha recordat que encara no ha fet res il·legal. 

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha dictat sengles oficis en què ordena les primeres citacions als alcaldes que han anunciat que col·laboraran amb la consulta del proper 1 d'octubre, que precisament són els que tenen condició d'aforats: quatre diputats autonòmics que hauran de presentar-se en el Tribunal Superior de Justícia, i Ferran Bel, la citació de la qual serà en el Suprem. 

En declaracions a Europa Press, el diputat del PDeCAT ha explicat que encara no ha rebut cap notificació per part de la Fiscalia i ha lamentat haver-se assabentat per la premsa que s'havia cursat la seva citació. 

En tot cas, quan tingui la notificació a la seva mà, sabrà la data i acudirà a la cita per, entre altres coses, exigir al fiscal que li expliqui "en què ha delinquit". "En aquests moments a mi no em consta que hàgim fet cap il·lícit penal --ha insistit el portaveu d'Economia i Hisenda del PDeCAT a la Cambra baixa--. Una altra cosa és el que passi l'1 d'octubre".

Al seu parer, si la intenció del Ministeri Públic de citar-lo a declarar com investigats és conèixer els seus plans futurs davant el referèndum de l'1 d'octubre, Bel ha apuntat que seria tant com "preguntar a un lladre si atracarà un banc". 

Dit això, l'independentista català ha censurat la decisió de la Fiscalia General de l'Estat que, al seu entendre, ha obert "una causa general" contra el 75 per cent dels alcaldes de Catalunya, "una mostra més" de com actua la Justícia a Espanya.

Comentarios
Multimedia Diari