Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’alcalde de l’Ampolla declara que no podia retirar llaços grocs d’espais que no són de titularitat municipal

Francesc Arasa compareix davant del jutge com a investigat per un presumpte delicte electoral

Maribel Millan

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa (PDeCAT), ha declarat aquest dilluns al matí davant del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Tortosa com a investigat per  un presumpte delicte electoral, en els comicis al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre, arran d’una denúncia de la Junta Electoral de Zona.  Arasa va ser un dels batlles de les Terres de l’Ebre, juntament amb els d’Alcanar o Roquetes,  requerits el 5 de desembre per la Junta Electoral perquè retiressin, en el termini de 24 hores, els llaços grocs, pancartes demanant la llibertat dels «presos polítics», estelades i altres elements considerats de caire «partidista», dels espais públics dels seus respectius municipis. 
Segons ha detallat Arasa davant del jutge, va complir amb aquest requeriment, a través d’un decret. «Es van retirar tots els símbols dels espais municipals, però no ho podíem fer dels que no són de titularitat de l’Ajuntament», explica al Diari. Aquests es trobaven a la via del tren, la carretera N-340 o de l’autopista, i per tant, la titularitat seria d’ADIF, el Ministeri de Foment o la companyia Abertis. 

L’Ajuntament de l’Ampolla va remetre un informe a la Junta Electoral, mostrant amb un reportatge fotogràfic la retirada dels elements per part de la brigada municipal. El decret d’alcaldia també detallava que si apareixien nous símbols a l’espai públic, els vigilants municipals ho havien de notificar el més aviat possible per poder ser també retirats. 

Segons ha explicat Arasa, els Mossos d’Esquadra haurien elaborat un informe, el passat 18 de desembre, en el que corroboraven que  els símbols pendents de retirar es trobaven en espais de titularitat no municipal. «Però tot i això la Junta Electoral de Zona ha presentat una denúncia, per si hi va haver desobediència», lamenta l’alcalde. 

Suports a les portes del jutjat

Una seixantena de persones ha donat suport a Francesc Arasa a les portes dels jutjats de Tortosa. Entre els assistents hi havia els alcaldes de Tortosa, Gandesa o Roquetes, i els exdelegats del Govern a les Terres de l’Ebre Xavier Pallarés i Francesc Sancho, a més dels membres de l’equip de Govern de l’Ampolla (del PDeCAT) i veïns del municipi. 

«Crec que el que busquen és intimidar i acovardir-nos. No té ni cap ni peus que ens citin a declarar quan ja havíem tret tots els símbols que ens demanava la Junta Electoral. Per tant el que volen és atemorir-nos, però ens mantenim dempeus», ha assegurat Arasa a la sortida de la seva declaració.

Temas

Comentarios

Lea También