L’alcaldessa d'Ulldecona no supera la qüestió de confiança

L’oposició va tombar els pressupostos el passat dilluns i ara descarten una moció de censura, ja que per a això les forces independentistes s’haurien d’aliar amb el PP

25 mayo 2018 16:59 | Actualizado a 29 mayo 2018 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, no ha superat la qüestió de confiança que havia plantejat al ple de l’Ajuntament, després que l’oposició rebutgés dilluns passat els pressupostos municipals per al 2018. Ara l’oposició, si es posa d’acord, té un mes per presentar la moció de censura. Del contrari, d’aquí 30 dies els pressupostos quedaran automàticament aprovats.

L’Ajuntament d’Ulldecona va celebrar la nit de dilluns passat una sessió extraordinària del ple municipal on es van presentar els pressupostos, que ascendeixen a la quantitat de 7.457.454 euros. Els comptes, però, van rebre només els vots favorables dels cinc regidors que formen el govern municipal (Socialistes Ulldecona). Els sis regidors dels grups CiU, Més Ulldecona i CUP van votar-hi en contra i els dos del PP es van abstenir. 

Ventura va lamentar la paràlisi que aquest fet suposa sobre l’acció de l’Ajuntament i els perjudicis que comportarà sobre el municipi, on és la primera vegada que l’oposició impedeix l’aprovació dels pressupostos. «O tenim la confiança per seguir governant o que ells presenten una alternativa millor. El que no farem és seguir governant sense tenir els pressupostos, ja que això afectaria molt la ciutadania», explicava en aquell moment Ventura. 

Així, ahir al matí es va celebrar un ple extraordinari per plantejar la qüestió de confiança, que només va tenir els cinc vots a favor de l’equip de govern dels Socialistes d’Ulldecona enfront dels vuit en contra de tota l’oposició

«El resultat ha sigut el previsible i lamentem que no puguem desplegar els pressupostos de manera immediata i que haguem d’esperar aquest temps», ha valorat al Diari l’alcaldessa Núria Ventura. «Creiem que son uns bons números per a Ulldecona i que calia prioritzar les inversions per al municipi i les subvencions previstes per a la ciutadania, com les de comerç».

Ventura ha preferit «no avançar esdeveniments» del que puga passar a partir d’ara. «És difícil d’entendre el que ha passat, perquè als dos plens l’oposició ha valorat que eren uns bons números per a Ulldecona».

CiU descarta la moció de censura
El principal grup de l’oposició, CiU, encapçalat per Núria Balagué, ha valorat que «un govern en minoria ha de negociar el pressupost abans de portar-lo a ple; nosaltres no hem bloquejat res, el govern ha de fer esforços previs, amb nosaltres no va parlar abans». 

Balagué descarta presentar la moció de censura ja que per a això caldria que les forces independentistes rebessin el suport del PP, «i això és inviable».

Balagué considera que Ventura «ja sabia el que feia», i «lamentem que ara el pressupost quedarà aprovat d’aquí un mes com va passar a Reus o Barcelona». 

Comentarios
Multimedia Diari