L'alcaldessa de Tortosa demana que es facin més testos a les residències

També reclama al Govern espanyol que retorne a la Generalitat les competències per executar les fases de desconfinament 

01 mayo 2020 09:33 | Actualizado a 01 mayo 2020 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat «sorpresa» per l’increment de casos sospitosos de Covid-19 a les Terres de l’Ebre. «Enlloc de baixar, pugen, així que entenem que no s’estan fent tots els testos que cal a la nostra regió sanitària», ha declarat. Roigé ha demanat que es facin més testos. «Continuem veient aquestes dades amb molta sorpresa i el cert és que no acaben de quadrar. És sorprenent que no baixi la corba i entenem que no es fan prous testos per veure-ho».

A la ciutat, si més no, la situació està controlada, i on sí s’han fet testos amb el resultat de tots negatius és al Convent de les Germanes de la Consolació de Jesús, on van haver positius i víctimes mortals. «Estem molt contents amb aquests resultats perquè ens preocupava molt».

Roigé també ha reclamat al Govern espanyol que retorne a la Generalitat les competències que va centralitzar a l’inici de la pandèmia, perquè la fase de desconfinament es puga dur a terme amb criteris de proximitat. L’alcaldessa apunta que el criteri provincial anunciat pel president Pedro Sánchez no correspon a la realitat dels territoris que integren cada província: «a la demarcació de Tarragona tenim dinàmiques molt diferents pel que fa a les Terres de l’Ebre respecte a la resta de la província», ha assenyalat.

A banda, Roigé ha explicat que manté les reunions amb els agents econòmics i les diferents entitats socials, veïnals i esportives i ha recordat que la modificació pressupostària aprovada al març i desencallada la setmana passada ja preveia un increment substancial de les subvencions a entitats socials, i que ja s’està tramitant una nova modificació pressupostària que permetrà duplicar l’aportació de l’Ajuntament a les entitats socials.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, al llarg d’aquesta setmana s’han aixecat una quarantena d’actes a Tortosa. Des del primer dia, el nombre d’actes per la Policia Local ascendeix a 479. 

Comentarios
Multimedia Diari