L’antiga traça del ferrocarril de l'Aldea es convertirà en un passeig

L’Ajuntament del municipi va adquirir a l’empresa ferroviària ADIF un conjunt d’infraestructures per un valor de gairebé 450.000 euros

06 agosto 2018 09:01 | Actualizado a 06 agosto 2018 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ajuntament de l’Aldea passa a ser el propietari d’un conjunt de terrenys ubicats al nucli urbà del municipi. Les propietats, abans pertanyents a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) són: la plaça de l’Estació, l’edifici d’instal·lacions elèctriques, el moll de càrrega, l’Antiga Estació de tren, un edifici de vuit habitatges i un magatzem, i un terreny de 45.290 metres quadrats de l’antiga traça de la via de tren, al seu pas pel nucli urbà de l’Aldea.

El consistori ja està estudiant els possibles usos per a les propietats adquirides. La traça del ferrocarril es convertirà en un passeig vinculat  amb el carril bici, que comunica amb l’Ermita, que segons Andreu, «és la porta d’entrada al Delta». El ‘mercadet’ dels dimecres també passarà a ubicar-se al passeig i en un futur pròxim també s’instal·larà un pàrquing per a caravanes i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics.
Pel que fa a l’edifici d’habitatges, encara s’estan estudiant les possibles sortides, tot i que segurament es destinarà a una seu d’emprenedors, a una casa d’entitats, o bé als serveis socials del mateix municipi.

Tot i això, alguns edificis seguiran albergant les activitats que acollien des de fa un temps, com és el cas de l’Antiga Estació, que l’utilitzaran l’Associació de Dones, o el moll de càrrega que continuarà sent la ubicació de l’empresa d’aigües SOREA.

Assemblea ciutadana

Aquests conjunts d’adquisicions també permetran a l’Ajuntament de l’Aldea complir amb la voluntat dels aldeans i aldeanes d’enderrocar l’Antic Pont de la via de tren. Una infraestructura, fins ara pertanyent a ADIF, que des de fa temps és objecte de diferents crítiques i problemàtiques a la població, derivades de la separació els dos barris del municipi, la poca seguretat que oferix el voral de la carretera o les greus inundacions que es produïen els dies de pluja.

A l’octubre de l’any passat, els veïns i veïnes de l’Aldea van decidir, mitjançant una assemblea ciutadana,  enderrocar el pont del tren en desús que hi ha sobre l’antiga N-340, fet que ara es podrà veure materialitzat amb l’adquisició dels terrenys.

Una compra important

El passat 24 de juliol, Juan Manuel de las Heras, delegat de Patrimoni d’Urbanisme de la Zona Nord - Oest d’ADIF; i l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, van signar el document  on es transferien les propietats de l’empresa ferroviària al consistori del municipi. 
Aquesta va ser quantitativament l’operació més important de la història de l’Aldea: tot el conjunt d’infraestructures i terrenys es van adquirir per una quantia de 448.684,70 euros.  
La compra va estar el fruit d’una llarga i complexa negociació. «És una de les primeres gestions que vaig assumir fa  quinze anys, quan vaig entrar com a alcalde», va apuntar Andreu.
L’alcalde de la població va afirmar que era tota una satisfacció el fet de poder aprofitar l’oportunitat de recuperar unes propietats que, segons Andreu, «hipotecaven el nucli urbà del municipi».


L'Aldea confia en el vot popular

L’Ajuntament compta amb una sèrie de processos de Participació Ciutadana perquè els veïns del municipi puguin prendre part de les decisions consistorials. Entre les accions més destacades hi ha els pressupostos participatius, i  l’assemblea que es va realitzar per decidir si s’enderrocava pont de la via.

Comentarios
Multimedia Diari