L'aparcament del Temple a l'entrada de Tortosa ja és gratuït

Un cop avaluat el poc ús que ha tingut l'aparcament i aprofitant una avaria d'una de les barreres d'accés s'ha demanat avançar l'obertura

23 marzo 2018 10:51 | Actualizado a 26 marzo 2018 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pàrquing del Temple de l’entrada de Tortosa ja és gratuït per tothom. A partir d’abril es procedirà a eliminar les barreres que fins ara el convertien en un pàrquing de pagament (gratuït, però, per als usuaris de l’hospital).

Aquest aparcament fou construït el passat estiu pel Departament de Territori i Sostenibilitat (amb un pressupost de 270.000 euros) en un espai que ja era propietat de la Generalitat. La proposta era oferir un aparcament a l’entrada de la ciutat, especialment adreçat per a persones d’altres pobles del territori i usuaris de l’Hospital Verge de la Cinta, on deixar el cotxe i prendre a la vora (Mapfre) el bus llançadora cap a l’hospital i descongestionar de vehicles la zona del centre hospitalari. Els usuaris que així ho fessen i validessin el tiquet a l’Hospital tindrien el pàrquing gratuït. Però la proposta no quallà entre la ciutadania, i el pàrquing ha acabat tenint molt poc ús.

El Departament proposà deixar passar sis mesos de prova fins prendre la resolució definitiva de convertir-lo en gratuït. Ara, una de les tanques s’ha avariat i, per evitar destinar més recursos i atès que a l’abril es compleixen els sis mesos, s’ha decidit avançar l’obertura de l’aparcament.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha remarcat que aquest aparcament no ha tingut cap cost per a l’Ajuntament de Tortosa i s’ha mostrat satisfeta de tenir ara 118 places gratuïtes a l’entrada de la ciutat.

El servei de bus llançadora de Territori seguirà funcionant, així com la L2, que també para a l’hospital, de forma que cada quinze minuts passa per la zona un autobús que arriba fins el centre hospitalari.

Movem Tortosa recorda que fa un mes Roigé va votar en contra

El grup municipal de Movem Tortosa ha volgut denunciar  en un comunicat «el cinisme i l’arrogància de la Sra Roigé i de l’actual equip de govern de PDCAT-ERC pel fet que anunciï la gratuïtat del nou pàrquing de la plaça del Bimil·lenari, després d’haver-ho rebutjat en el ple de febrer a proposta de Movem Tortosa».

Segons Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, «la Sra Roigé, que ningú ha votat com alcaldessa, està seguint les formes de governar del Sr Bel, mentint, posant-se medalles a tot hora i no reconeixen cap error després de fracassos tan evidents com aquest aparcament. El que hauria de fer és demanar perdó per haver construït un aparcament a 5 quilòmetres de  l’hospital i per haver votat en contra de la gratuïtat immediata del mateix després del fracàs que ha esdevingut aquesta nova pífia del govern».
 

 

Comentarios
Multimedia Diari