L'arròs envaeix les cuines d'una quinzena de restaurants d'Amposta

La capital del Montsià celebra les 13enes Jornades Gastronòmiques de l'arròs amb menús molt especials

19 mayo 2017 21:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

No és cap secret que l'arròs és el producte estrella dels restaurant del delta de l'Ebre. De qualitat i Km0, aquest mes d'octubre l'arròs Montsià agafa encara més protagonisme a Amposta. L'oferta aquests dies és amplíssima i novedosa, amb menús amb preus que oscil·len entre els 20 i els 35 euros per comensal. El maridatge d'aquests grans plats els oferiran els vins de la DO Terra Alta. Com ha destacat Lluís Garcia, president de la federació d'hostaleria i restauració de les Terres de l'Ebre, les jornades incentiven la innovació i es creen plats que s'incorporaran més tard a les cartes. Les jornades gastronòmiques se celebren coincidint amb la campanya de sega de l'arròs. Hi participen 15 restaurants.

La d'aquest octubre és la segona etapa de les 13enes Jornades Gastronòmiques de l'Arròs d'Amposta. Després de les jornades que s fan al juny coincidint amb la plantada de l'arròs, ara a l'octubre es repeteixen coincidint amb la sega. Hi participen 15 restaurants amb menús que van des del 20 fins als 35 euros per comensal. El patrocinador principal és arròs Montsià i també els vins de la DO Terra Alta que són els encarregats de maridar els menús dissenyats per aquests dies. Des de la pàgina web de la regidoria de turisme d'Amposta es poden consultar cadascuna de les propostes dels restaurants participants.

Amb les jornades, i com reconeix Lluís Garcia, president de la federació d'hostaleria i restauració de les Terres de l'Ebre, es desperta la innovació. Una innovació entesa com a sofisticació, que també, però amb la reinvenció dels arrossos clàssics i la introducció de plats que combinen el producte ebrenc. "Això fa que les cartes creixen any en any, anem sumant jornades i anem sumant nous plats d'arròs, ha destacat Garcia.

Des de l'Ajuntament d'Amposta ja estan treballant perquè l'arròs del delta de l'Ebre i la resta de productes de la zona tinguin un paper destacat en la celebració de Catalunya com a Regió Europe Gastronòmica 2016. Paral·lelament, també s'està projectant uns pacs turístics vinculats a les jornades gastronòmiques de l'arròs perquè tots els actius ampostins puguin promocionar-se com una complet producte turístic. "Tenim un producte d'una qualitat extrema, però volem abocar-nos en això. Tenim com una paella: tenim tots els productes de qualitat perquè surti un producte final d'èxit que serien aquests paquets turístics", ha subratllat l'alcalde Adam Tomàs.

Comentarios
Multimedia Diari