L’arròs pren protagonisme a la Festa de la Carxofa d'Amposta

Els dos productes locals es combinaran a la festa gastronòmica, que enguany estrena també la ruta dels platerets, a partir del 21 de febrer

11 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 11 febrero 2020 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La carxofa compartirà protagonisme amb l’arròs a la Festa de la Carxofa i l’Arròs d’Amposta, una cita gastronòmica consolidada que aquest any celebra la seva 25a edició. «Ja fa temps que portem al cap la importància de combinar els dos productes, ja que al final els restaurants els treballen amb l’arròs i la carxofa de forma conjunta habitualment», afirmava l’alcalde, Adam Tomàs. La nova edició de l’esdeveniment culinari se celebrarà el diumenge 16 de febrer al Pavelló 1 d’Octubre, a partir de les 12 del migdia.

Des d’arròs de carxofa amb ortigues o amb galeres, Quiché de carxofes i verdures o risotto de carxofa amb gírgoles i gambes, es podran degustar un total de 17 tasts per a tots els gustos oferits per 9 restaurants de la ciutat. A banda, també hi haurà el tast popular amb carn rostida i una torrada, del qual se n’han preparat unes 2.000 degustacions.

Segons el batlle, «entre les novetats hi ha també una actualització dels preus per adaptar-los a la resta de fires gastronòmiques del territori i al mateix mercat». D’aquesta manera, els tiquets del tast popular es vendran per un valor de 5 euros i els dels restaurants a 3 euros, amb l’aigua i la cervesa incloses. Els tiquets ja es poden adquirir a l’Oficina de Cultura i Festes i a l’Oficina de Turisme, així com el mateix dia de la Festa a partir de les 11 del matí.

D’altra banda, durant l’acte tindrà lloc el V Mercat Km0, on es podran comprar productes de proximitat i temporada de productors de les Terres de l’Ebre. I per als amants del vi del territori, durant el matí de la Festa de la Carxofa i de l’Arròs també hi haurà un tast de vins del Celler Andreu Roca i del Celler Cooperatiu de Batea, ambdós amb la denominació d’origen Terra Alta.

Ruta dels platerets

Aquesta edició s’estrena també la Ruta dels platerets de la Carxofa i l’Arròs, que se celebrarà els caps de setmana del 21 al 23 de febrer i del 28 de febrer a l’1 de març en 29 bars i restaurants de la ciutat.

Els platerets, que tindran com a element protagonista la carxofa, es podran tastar per un preu de 3,50 euros en els mateixos bars i restaurants participants. L’alcalde de la ciutat, Adam Tomàs, afegia que «és un model que ja coneixem i que funciona molt bé, sobretot per posar en relleu el treball dels restauradors de la ciutat i, des de l’administració, poder treballar de la mà amb ells».

En aquesta primera edició de la ruta gastronòmica es podran degustar diferents platerets tant elaborats com la carxofa amb suc de taronja al forn, galera, xampinyó amb tòfona, ceba cruixent i foie gras Ferm’Adour d’Agrapats; la trencadissa de xips de patata amb carxofa, ou, pernil i cruixent d’arròs regat amb reducció de vermut de L’Antic; el pa de bao amb carxofa confitada, sèpia i allioli d’all negre o el pastís de carxofa i cigrons amb salsa tàrtara de Sawabona Art Cafè, entre molts altres.

Tots els restaurants i bars participants en aquesta Ruta dels Platerets de la Carxofa i l’Arròs d’Amposta es podran consultar en un tríptic, on també es podrà visualitzar el tipus de tapa que ofereixen cadascun d’ells i els horaris i la ubicació on es poden trobar.

Comentarios
Multimedia Diari