L’associació Atzavara-Arrels, premiada per la seva trajectòria al lleure

El premi l’han donat al Teatre Romea de Barcelona i reconeix els dinou anys de trajectòria de l’associació

03 junio 2019 11:40 | Actualizado a 05 junio 2019 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Atzavara-Arrels és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de contribuir a fer de Tortosa una ciutat per a tothom: solidària, diversa, respectuosa i crítica. Promouen la inclusió social i desenvolupen activitats, projectes i serveis que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones vulnerabilitats.

A punt de complir vint anys de trajectòria, la Fundació Carulla, els ha guardonat amb el «Premi trajectòria», recollit ahir per bona part del seu equip al Teatre Romea de Barcelona. La gala que aplegava diferents esplais, agrupaments, caus, casals i ludoteques, en total 71 candidatures aspiraven al «Premi Estímul» (que implica 2.000 euros i l’assessorament d’una persona experta de la fundació que ajudarà a liderar el projecte de l’entitat el curs acadèmic del 2019 i 2020) o al «Premi Trajectòria» (amb una compensació de 4.000 euros). Atzavara-Arrels va obtenir ahir aquest segon premi. Alba Pellissé, directora de l’associació va declarar al Diari: «Estem molt contents i emocionats, tot just, Atzavara compleix aquest any 19 anys. He passat per molts moments i ha passat molta gent pel nostre centre, som moltes les generacions que han crescut allí i que ara fan de voluntaris». I afegia «això ens serveix per reflexionar d’on venim i on estem ara. Com vam començar els nostres orígens».

El concurs Fundació Carulla

Com expliquen les bases del concurs, aquestes associacions tenen un paper clau en l’educació per a la transformació social. Perquè des del diàleg i l’experimentació, participen i s’integren en els barris i comunitats, treballant valors com la justícia, la igualtat i la cohesió social. Des del cor i amb passió engeguen aquestes iniciatives que la gran majoria de casos són amb forma de voluntariat. 

Atzavara, «un espai obert»

Pellissé explicava «aquest premi és una estimulació; en la nostra professió costa molt veure resultats i obtindré fruits. És una feina lenta i requereix molta paciència i constància». 

L’Alba Pellisé és la directora del centre des de l’any 2006.«Després de viatjar durant una temporada, me’n vaig adonar de l’important que és la interculturalitat», explica.
«Quan viatges te n’adones que portes unes ulleres als ulls de prejudicis i quan te les treus te n’adones que tot és molt més relatiu des d’un judici de valor just, molt més enriquidor». 

Des del 2000, any de constitució d’Atzavara, que treballen amb diferents perfils d’educadors i a través de diferents dinàmiques per: «posar la interculturalitat com a valor objectiu».

 «Atzavara és un espai lliure, on tot és possible i cada anys és diferents, ens adaptem a les necessitats de cada moment. Atzavara cerca apropar a persones de diferents cultures, forjar un món solidari per ajudar a les persones d’ètnies minoritzades a una integració completa en la seva nova societat d’acollida». «El més important probablement que sempre intentem transmetre als nostres xiquets i xiquetes, és que creiem amb ells i amb les seves oportunitats». 

Casal d’estiu

Aquest serà el segon casal d’estiu organitzat per l’associació, Pellisé explicava: «al casal ens agrada barrejar gent, establir relacions no convencionals, compartir el dia amb perfils molt diferents». Tot «amb la finalitat d’enriquir-nos». Segons la presidenta: «estem especialitzats amb aquesta modalitat i ens agradaria també exportar-la».

Comentarios
Multimedia Diari