L'augment de l’Ebre inunda punts baixos del territori

El cabal del riu es mantindrà alt però estable uns dies més, fins que finalitzen les maniobres de regulació dels embassaments. Protecció Civil recomana tancar els accesos a la llera

13 abril 2018 08:47 | Actualizado a 16 abril 2018 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cabal del riu Ebre ha crescut ostensiblement aquesta setmana a causa de les maniobres de regulació dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix que es realitzen per poder rebre els cabals elevats del riu Ebre aigües amunt, conseqüència de les pluges i nevades d’aquests dies.  

Segons informa Endesa Generación i la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), els embassaments de Riba-Roja i Flix han augmentat el seu cabal de desembassament fins a 1670 m3/s. Així, les aigües han inundat alguns punts baixos del territori com el camp de futbol d’Aldover, els camps propers al riu de Benifallet o l’accés al pas de barca de Miravet, entre altres espais. Ahir a a mitja tarda el cabal del riu era, per exemple, de 1.698 metres cúbics per segon a Ascó i de 1.590 a Tortosa.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recomana que durant les maniobres de desembassament, es mantinga el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera. 

 

Tancament d‘accessos
«El cabal no anirà a més, es mantindrà estable, i no generarà problemes», explica al Diari el responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso. «En qualsevol cas ens hem posat en contacte amb els municipis perquè ens notifiquen incidències».

Segons el responsable, la situació es mantindrà estable dos o tres dies més, quan arribarà la segona fase, amb l’arribada de l’aigua del nord de la conca. «S’està desembassant amb coneixement i estarem una setmana amb el riu alt».

Alonso detalla que s’ha enviat als ajuntaments unes notificacions per tal que tinguen en compte els accessos a les lleres del riu i que puguen advertir els ciutadans convenientment.

De fet, alguns accessos al riu s’han tancat a diversos municipis, com a la mateixa Tortosa, ahir a la tarda.

Comentarios
Multimedia Diari