L'avinguda inunda camps de conreu a la riba de l'Ebre

La crescuda persisteix amb un cabal que ahir es va apropar als 1.600 m3/s, provocant petites inundacions en camps a tocar de riu

A.Caralt

Whatsapp
Un camp de fruiters cobert d'aigua, ahir al migdia, al terme municipal de Móra la Nova. Foto: JOAN REVILLAS

Un camp de fruiters cobert d'aigua, ahir al migdia, al terme municipal de Móra la Nova. Foto: JOAN REVILLAS

El lleuger increment del cabal en les últimes hores ha provocat les primeres inundacions en els camps de conreu a la riba del riu Ebre, com de fet ja va advertir Protecció Civil de la Generalitat.

El cabal a l’Ebre català es va situar ahir durant tot el dia per sobre dels 1.500 m3/s (més de 1.570 a Ascó), llindar a partir del qual es produeixen les primeres inundacions.

El Diari va poder comprovar aquest fenomen a les comarques del Baix Ebre i la Ribera d’Ebre, concretament en camps de conreu als termes de Benifallet, Miravet o Móra la Nova. En la gran majoria de casos es tracta de cultius de fruiters que encara no han finalitzat la seva fase hivernal i per tant la inundació temporal no s’espera que provoqui danys greus.

Altres espais propers a la riba del riu, com un camp de futbol al municipi d’Aldover, també ha quedat completament cobert d’aigua. Al seu pas per Tortosa, el riu ofereix una imatge inusual, amb l’emblemàtica pintada antitransvasista dibuixada al mur mig coberta pel cabal de l’Ebre.

La Generalitat mantenia ahir a la tarda la prealerta del pla Inuncat per acumulació de pluja a les comarques de l’Alt Pirineu, i per l’increment dels cabals dels rius de la conca de l’Ebre sobretot a la zona de muntanya. La pluja actual afegida a les aportacions d’aigua pel desgel de la neu recent, afavoriran aquests increments de cabal en capçalera.

Quant al riu Ebre, Protecció Civil adverteix que es poden observar nous increments de cabals a causa del desgel i la persistència de les precipitacions aigües amunt. Ahir, el sistema d’embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix alliberaven entre 1520 i 1.600 m3/s d’aigua.

L’organisme de la Generalitat recomana no realitzar activitats d’oci i professionals vora el riu i recorda que cal extremar la precaució.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También