L'edifici de la Generalitat a Tortosa obrirà al juny amb 200 funcionaris

Comptarà amb una Oficina d'Atenció Ciutadana que permetrà centralitzar i agilitzar els tràmits administratius, seguint el model que ja ha aplicat el Govern a Girona

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou edifici de la Generalitat al nucli antic de Tortosa estarà acabat en unes setmanes i es posarà en funcionament al mes de juny, segons les previsions de la Delegació del Govern. L’edifici centralitzarà bona part dels serveis que la Generalitat té actualment a Tortosa (i que ara estan ubicats en oficines de lloguer).

Segons ha detallat el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, l’edifici comptarà amb una Oficina d’Atenció Ciutadana, que esdevindrà com una espècie de finestreta única perquè els ciutadans puguin fer els tràmits amb l’administració d’una manera més àgil. «De fet, no és tan important l’edificació com els serveis que oferirem a la ciutadania», ha assegurat Pallarès.

Està previst que al juny ja puguin entrar a treballar els primers funcionaris, d’un total d’aproximadament 200 que es traslladaran de les diferents seus dels departaments de la Generalitat. Concretament, es preveu que l’edifici aculli els serveis territorials del Departament d’Agricultura, l’oficina de Benestar i Família, l’Institut Català de les Dones, Joventut, els serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Consum, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Governació, Justícia, Interior, Salut, Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència Catalana d’Habitatge, Urbanisme o l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

La posada en funcionament del nou edifici ha de suposar un important estalvi per a les arques de la Generalitat a mig i llarg termini. Especialment perquè es deixarà de pagar el lloguer de tots els locals que ara ocupen els departaments, però també per la reducció de les factures en subministraments elèctrics, telefònics i d’aigües, de serveis informàtics, de serveis de vehicles públics o de neteja, segons destaca Pallarès.

El Govern de la Generalitat ja va implementar amb èxit aquest funcionament de l’administració territorial a Girona l’any 2010, i ara les Terres de l’Ebre es converteixen en la segona experiència al país, mentre que la Catalunya central també treballa en la mateixa línia.

Revulsiu

L’edifici s’ubica al carrer Montcada, sobre el pàrquing soterrat del nucli antic. La construcció va quedar temporalment aturada i es va redimensionar, quedant ara amb planta baixa més dos pisos. La inversió ha estat d’uns 6 milions d’euros, dos milions menys que el projecte original. Des de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric confien que l’obertura d’aquesta nova i important seu suposi tot un revulsiu per al barri, ja que centenars de persones hi aniran cada dia a treballar o a fer els seus tràmits amb l’administració.

Comentarios
Multimedia Diari