L’eliminació de dos punts negres a la R-15 escurça deu minuts el trajecte

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha actuat al túnel de l’Argentera i el tram entre Móra la Nova i Ascó on s’havien imposat limitacions temporals de velocitat. Al tram de la Ribera s’han substituït 5,4 km de via

09 diciembre 2017 10:02 | Actualizado a 12 diciembre 2017 12:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els nous horaris comercials que Renfe posa en marxa a partir d’aquest diumenge, dia 10, a la línia ferroviària R-15 que enllacen Riba-roja d’Ebre amb Barcelona escurçaran 10 minuts els trajectes gràcies a l’eliminació de dos punts negres a la infraestructura ferroviària. Els punts negres provocaven limitacions temporals de velocitat dels combois en els trams de Pradell de la Teixeta a Riudecanyes i d’Ascó a Móra la Nova.

En el primer punt negre, entre el Baix Camp i el Priorat, es van realitzar operacions per modernitzar la infraestructura de via al túnel de l’Argentera que, amb 4.044 metres, és el túnel no urbà de la xarxa d’ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer d’Espanya. 
Els principals treballs van comprendre la renovació d’una tercera part de la superestructura de via del túnel i la rehabilitació de la part restant mitjançant la substitució i rehabilitació del carril i les travesses; el sanejament de la capa de balast, eliminant a més la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó; l’optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura, i la millora del sistema de drenatge. Els treballs van finalitzar a principis de setembre.

D’altra banda, i pel que fa al segon punt negre, al llarg de tot l’any Adif ha executat treballs de modernització de la via entre les estacions de Móra la Nova i Ascó, a la Ribera d’Ebre, que van implicar la substitució de 5.400 metres de carril i de 6.759 travesses. Aquests treballs es van dur a terme fonamentalment de nit però en altres ocasions fou necessari el tall de via de manera temporal per a poder-los executar.

L’expert ferroviari de la Ribera d’Ebre i un dels promotors del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, Jordi Sasplugas, veu amb bons ells la tasca realitzada per Adif, especialment en el tram de la Ribera d’Ebre, «on la limitació de velocitat obligava els combois a reduir la velocitat dels 90 als 30 quilòmetres per hora», apunta al Diari. Així, afegeix, els nous horaris suposaran una millora perceptible, especialment per als usuaris del nord de la Ribera d’Ebre, que havien de patir la limitació.

Tot i això, Sasplugas assenyala que a la R-15, entre Tarragona i la Ribera d’Ebre, encara es mantenen entre sis i set limitacions temporals de velocitat, raó per la qual, estima, cal continuar invertint en el manteniment i millora de la via. Fonts d’ADIF han explicat al Diari que els treballs d’aquest tipus continuaran en els pròxims mesos, amb la renovació de vies, millora en el sistema d’electrificació i millora en els sistemes de seguretat.

Treballs en punt  de descarrilaments

Polítics i agents socials de la Ribera d’Ebre van posar el crit al cel la passada primavera quan es va produir el tercer descarrilament d’un comboi ferroviari en el mateix tram entre Ascó i Móra la Nova en l’últim any i mig. Els alcaldes i la plataforma Trens Dignes van lamentar l’estat precari de la via i van reclamar inversions.

Comentarios
Multimedia Diari