L'empresa Terra Enllà ofereix rutes per miradors de la batalla de l'Ebre

Noves rutes per miradors de la batalla de l´Ebre i més activitats enoturístiques a la Terra Alta

19 mayo 2017 15:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Noves rutes per miradors de la batalla de l’Ebre i més activitats enoturístiques a la Terra Alta. Són les dues grans novetats aquesta Setmana Santa del calendari d’activitats de Terra Enllà pels escenaris de la batalla de l’Ebre i la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre.

L’empresa especialitzada en turisme de memòria ofereix quatre rutes diferents que combinen la història de la batalla de l’Ebre amb la degustació dels vins de la DO Terra Alta. Les novetats són, d’una banda, la ruta ‘Vilalba, vi i memòria’ a Vilalba dels Arcs, que combina una visita a l’antic camp de batalla de Quatre Camins amb la degustació al Celler Vins del Tros.

D’altra banda, es recupera l’experiència ‘Relats al caliu del vespre’ a la casa-museu del Celler Cal Menescal de Bot. En aquesta ocasió, Terra Enllà oferirà una lectura de relats propis i inèdits de combatents, extrets de dietaris i entrevistes, acompanyats dels vins d’aquest celler de la Terra Alta.

Les altres dues rutes de memòria i vi són la clàssica ‘Vins a la Trinxera’ al Poble Vell de Corbera d’Ebre i les trinxeres de la Cota 402 amb Celler Frisach i ‘Biberons a Pàndols’ per l’espai històric de la Cota 705 i posterior visita al mateix celler de Bot.

En segon terme, el calendari incorpora noves rutes que inclouen la visita a miradors del paisatge de la batalla de l’Ebre, especialment atractius a la primavera. Així, s’estrena una ruta pel Cim de la Mort, al terme de Gandesa, escenari de combats duríssims l’estiu de 1938 i balcó excepcional de la comarca.

L’experiència es combina amb la visita al museu CEBE-Batalla de l’Ebre de Gandesa on el periodista i soci de Terra Enllà, Andreu Caralt, presenta l’exposició fotogràfica ‘Abans-d’ahir, un viatge fotogràfic 1933-1945’.

Altres rutes inclouen la visita comentada al mirador de Coll de Moro, també a Gandesa, lloc de comandament franquista; a les trinxeres de la Cota 402, a Corbera, i a la Cota 705, al Pinell de Brai, on els supervivents de la Lleva del Biberó van erigir un monument a la pau. El calendari es completa amb guiatges pel Poble Vell de Corbera i la Tortosa de la Guerra Civil, entre altres. Més informació a www.terraenlla.com

Comentarios
Multimedia Diari