L'empresa de canonades Amiblu inverteix 3 MEUR a la seva planta de Camarles

Posarà en marxa una nova línia de producció de canonades no circulars

25 enero 2022 12:30 | Actualizado a 25 enero 2022 16:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fabricant austríac de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu ha invertit 3 milions d'euros en la seva planta de Camarles  per a la posada en marxa d'una nova línia de producció de canonades no circulars.

La demanda d'aquesta tipologia de canonades ha augmentat significativament a Europa en els últims anys a causa de l'envelliment dels sistemes de clavegueram urbà en les grans ciutats. Les canonades no circulars serveixen, principalment, per a rehabilitar sistemes de sanejament i col·lectors urbans d'aigües residuals, construïts fa desenes d'anys (fins i tot més de 100), que s'han deteriorat amb el pas dels anys i/o sofreixen problemes de corrosió i necessiten ser reparats.

Són canonades amb diferents tipus de formes i seccions transversals no circulars. Gràcies al seu disseny i sistema d'implementació, permeten rehabilitar els col·lectors d'aigües antics, de manera definitiva i sense afectacions importants en la via pública, com seria l'aixecament de sòl. Les canonades no circulars s'introdueixen dins dels col·lectors antics –ja deteriorats– mitjançant un mètode d'embranzida i s'uneixen amb formigó, funcionant com un col·lector completament nou i amb una vida útil superior als 150 anys.

La nova línia de producció d’Amiblu a Camarles proveirà, principalment, els mercats espanyol, portuguès, francès i italià, on la demanda de canonades no circulars és cada vegada major.

“En alguns països com Alemanya, Bèlgica, França, Suïssa o Àustria estan molt sensibilitzats mediambientalment i, en els últims anys, han fet una gran aposta per a rehabilitar i modernitzar les xarxes de clavegueram urbà i evitar que col·lapsin. A Amiblu creiem en la necessitat de trobar solucions eficients i sostenibles per al tractament d'aigües, especialment, en les grans ciutats, que pateixen sovint les conseqüències imprevisibles del temporal pel canvi climàtic”, afirma Xavier Arasanz, Director General d’Amiblu a Espanya.

Les canonades de Polièster Reforçat de Vidre (PRFV) d’Amiblu tenen una vida útil superior als 150 anys i ofereixen un gran avantatge competitiu respecte a les canonades de materials tradicionals, com el formigó i l'acer: tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior; són més lleugeres i fàcils de transportar, i més eficients energèticament, en permetre un flux d'aigua 3 vegades superior gràcies a la seva superfície interior llisa.

Acord de col·laboració amb Vivaqua, l'empresa pública d'aigües de Bèlgica

L'estiu passat, Amiblu va signar un acord de col·laboració amb l'empresa pública de tractament d'aigües a Bèlgica, Vivaqua, per a la construcció d'una fàbrica de canonades no circulars a la regió d’Anderlecht (Brussel·les), per a proveir el mercat local.

La planta ocupa una trentena de persones i permet a Vivaqua autoproduir les canonades no circulars que necessita per a rehabilitar la xarxa de clavegueram urbà de Brussel·les, sense la necessitat de dependre del mercat exterior.

Més de 300 quilòmetres anuals de canonades a Camarles

Societat conjunta de les empreses Amiantitt i Hobas Europe amb seu a Klagenfurt (Àustria), Amiblu es dedica al disseny i subministrament de canonades i accessoris de polièster reforçat amb fibra de vidre per transportar aigua de consum domèstic, industrial, residuals i regadius. Està present a 22 països del món i té sis fàbriques a Espanya, Alemanya, Romania i Polònia. La planta de Camarles, de 35.000 metres quadrats de superfície, ocupa 185 treballadors i produeix anualment més de 300 quilòmetres de canonades per a projectes al Canadà, Sud-amèrica, Àfrica i Europa.

Comentarios
Multimedia Diari