L’equip de govern de Tortosa es reforça amb un pacte entre Junts i PSC per a la resta de mandat

Els tres regidors socialistes s’incorporen al govern municipal, que continua en minoria. Han signat l’acord ‘Compromís per Tortosa’, que estableix les línies a desenvolupar a partir d’ara

08 enero 2020 19:20 | Actualizado a 10 enero 2020 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els grups municipals de Junts per Tortosa i del Partit dels Socialistes de Catalunya van signar ahir l’anomenat ‘Compromís per Tortosa’, un acord amb el qual les dos formacions acorden treballar de manera conjunta per tirar endavant l’acció de govern fins al final del mandat 2019-2023, i que suposa l’entrada al cartipàs municipal del PSC, fins ara a l’oposició.

L’equip de govern estarà format ara per deu regidors, set de Junts per Tortosa i tres del PSC, reforçant el govern en minoria que des del juny encapçala l’alcaldessa i cap de llista de Junts Meritxell Roigé, tot i quedar-se a un regidor de la majoria absoluta. Roigé ha destacat el suport rebut pel PSC en projectes importants per a la ciutat, mentre que el ja primer tinent d’alcalde socialista, Enric Roig, ha agraït la voluntat de consens i diàleg de Junts per Tortosa amb Roigé al capdavant. El pacte preveu discrepàncies en posicionaments polítics, sobretot d’àmbit nacional, que s’escapin de les competències de gestió municipal.

L’alcaldessa Meritxell Roigé i el primer tinent d’alcalde Enric Roig van explicar ahir al matí els detalls que han fet possible l’entesa entre les dos formacions. Roigé va recordar que la bona relació amb el PSC ja va començar el mandat anterior, quan ella va assumir l’alcaldia: «aleshores vaig oferir mà estesa a tots els grups i el PSC va mostrar la predisposició a treballar, votant a favor de projectes tan importants com el del contracte de recollida d’escombraries i neteja viària, tot i estar a l’oposició». Roigé també va recordar que la bona voluntat del PSC aquest mandat s’ha traduït en la confecció del pressupost municipal: «ells han sigut els únics que han fet propostes reals per millorar els comptes», va expressar.

«Faig un especial agraïment al PSC, que des del primer moment de ser alcaldessa, més enllà del que cadascú puga pensar, ha demostrat voler treballar per la ciutat. Aquest és el millor acord que pot tenir la ciutat, amb un govern més fort i sòlid», va destacar l’alcaldessa de Tortosa. «Vull agrair el tarannà dialogant de l’equip de govern, la voluntat d’escoltar malgrat les discrepàncies». La política ha de ser part de la solució i no del problema, va expressar per la seua banda el flamant primer tinent d’alcalde Enric Roig. En aquest sentit, l’alcaldessa va destacar que hi haurà un acord d’entesa en les competències pel que fa a la gestió municipal, però que en els àmbits nacionals els dos partits expressaran les seues opinions de forma autònoma. «Som dos formacions però un únic govern. Ens mouen les ganes i la il·lusió per seguir treballant per a la ciutat», va assegurar Roigé.

«Poc abans de les eleccions vam treballar el contracte de neteja, posant per davant l’interès dels tortosins a risc que no tothom ho entengués», va dir Roig. «No vetem ni excloem a ningú, som el partit de la mà estesa i la lleialtat. Tortosa necessita grans acords i teníem un consistori fragmentat. Sempre ha estat ERC qui ha posat les línies roges. ERC no ha fet ni ha deixat fer», va considerar el portaveu.

Pel que fa a les regidories, el PSC assumirà les d’Urbanisme, Cultura, Fires, Igualtat i Drets Civils, Memòria Històrica, Participació Ciutadana i Transparència, i Governació i SAC. A més, tindrà la primera i quinta tinença d’alcaldia, i assumirà les tasques de regidor de barri del Centre i Nucli Històric, Remolins i Sant Llàtzer.

Comentarios
Multimedia Diari