L’equip de govern trenca relacions amb Som Amposta

Els regidors d’Esquerra no debatran ni votaran cap proposta del partit encapçalat per Ciscar

18 febrero 2020 09:40 | Actualizado a 18 febrero 2020 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després dels fets violents que van tenir lloc en l’anterior ple municipal de l’Ajuntament d’Amposta, l’equip de govern encapçalat per Adam Tomàs va implementar en el ple extraordinari d’ahir el trencament de tota relació política i institucional amb Som Amposta. Una mesura que implica que des d’Esquerra no debatran ni votaran cap proposta, fent efectius els drets de Som com a representants al plenari, però eliminant totes les deferències possibles.

La mesura es va prendre davant la negativa del president de Som Amposta, Josep Dalmau, de fer dimitir al regidor Germán Ciscar, tal com l’alcalde havia demanat tant públicament com per escrit. I és qui segons els regidors i altres funcionaris, el portaveu de Som Amposta hauria protagonitzat fins a quatre episodis violents en els espais municipals, pel qual entre els motius del trencament es trobaria «el no reconeixement com a interlocutor d’aquells que imposen, avalen, justifiquen i responsabilitzen els altres de les seves males accions», deia l’alcalde en un comunicat.

Reflexió per a Som Amposta

En la mateixa carta que Adam Tomàs va fer arribar al president de Som Amposta, i tal com va recordar ahir, l’alcalde comunicava a Dalmau que «si un membre del govern hagués protagonitzat un sol acte violent com el que vam viure el passat 27 de gener a l’Ajuntament, seríeu vos qui demanaríeu la dimissió del regidor», al que afegia que «jo seria el primer a sumar-me a la petició».

Cal recordar que després de la petició de dimissió per a Ciscar, Som Amposta va contestar afirmant que «el regidor només havia intervingut en una discussió» i que la dimissió s’havia de demanar a escala de partit.

Comentarios
Multimedia Diari