Les Festes Majors d’Amposta s’adapten a la pandèmia

Seran del 13 al 22 d’agost i buscaran mantenir molts actes habituals com concerts o actes taurins i adaptar-los a la situació sanitària

13 julio 2021 10:22 | Actualizado a 13 julio 2021 10:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta va presentar ahir el cartell i la programació de les Festes Majors d’Amposta de 2021. Enguany, tot i que s’han intentat mantenir molts dels esdeveniments habituals, les festes s’han vist modificades a causa de la situació sanitària. No serà possible realitzar tots els actes, però s’ha buscat mantenir l’esperit d’altres anys.

Aquest estiu, si tot va bé, es podran viure nits de ball d’orquestra o de festa jove, concerts, activitats infantils i actes taurins. Adam Tomàs, alcalde de la localitat, explica l’ajustament de les festes a l’actualitat: «Es tracta de fer unes festes adaptades a la situació que tenim.

Malauradament, això no vol dir que tot el que tenim previst es pugui fer, ja que és possible que el dia o la setmana en què hi hagi alguna activitat canvien les restriccions i ja no sigui possible. Ens movem en funció de la realitat del moment i hem preparat un tast de festes en base a això. Farem moltes més coses que l’any passat i menys que l’any que ve».

Entre les activitats que es mantenen i que s’han vist obligades a modificar-se es troba el tradicional repartiment de panoli. Se substitueixen les habituals parades al carrer per uns punts de venda als forns de pa. També canvia el concert de bandes, que es divideix i cada escola tindrà el seu propi concert. D’una banda, la Lira Ampostina oferirà un concert conjunt amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, com ja havien fet anteriorment en alguna ocasió a Barcelona i la Unió Filharmònica tocarà un concert tribut a Nino Bravo. Per a aquests dos concerts, es podran adquirir les entrades en l’escola de música corresponent.

Destaca també la programació de quatre dies de zona jove que inclou un concert de ‘Los ochenta principales’. Tant en aquest espectacle com en altres que hi ha programats, s’ha deixat oberta la possibilitat de fer dos torns per tal d’albergar més gent i complir les mesures d’aforament. A més, també hi haurà un concert infantil solidari a càrrec de Dámaris Gelabert i una plantada de gegants en substitució de la trobada d’imatgeria festiva anual. Finalment, l’últim dia de festes es realitzarà l’espectacle pirotècnic que també es veurà modificat i la seva durada serà menor.

Pel que fa als actes taurins, se seguiran celebrant, però amb mesures com el control d’aforament. S’instal·larà una plaça portàtil i hi haurà tant desencaixonada com bou embolat.

Des de l’Ajuntament es demana als veïns que gaudeixin de les festes, però que ho facin amb el màxim de cura, respectant les mesures tot el possible i fent cas del que dicti l’organització. «Esperem que les festes siguin un èxit i que la gent sigui conscient» Diu Ramon Bel, regidor de festes d’Amposta.

Festes al Poblenou
L’acte de presentació també va dedicar un moment a la programació festiva del Poblenou del Delta. S’han preparat quatre dies de festa, del 5 al 9 d’agost i hi tindran lloc activitats com concerts, actes taurins, focs artificials o ball amb orquestra. Pel que fa a les tradicionals menjades de festa, a causa de la situació, encara està per determinar si es faran.

El programa de festes, a domicili

Amb l’objectiu d‘evitar cues i aglomeracions al carrer, el llibre de festes s’enviarà per correu a tots els veïns de la població. Habitualment, el llibre es podia recollir el primer dia de festes a les parades del carrer, juntament amb el panoli i la bandera d’Amposta o es podia anar a buscar a l’oficina de festes.

Comentarios
Multimedia Diari