Les Festes de l’Arròs de Deltebre, un impuls per a la cultura i l’obertura del turisme

La Finca de Bombita acull aquesta festivitat tan destacada al delta de l’Ebre

18 junio 2018 09:26 | Actualizado a 19 junio 2018 11:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Festes de l’Arròs són una tradició molt arrelada al territori del delta de l’Ebre, una activitat que dóna un impuls a la cultura i la tradició, així com a l’obertura de Deltebre a un turisme emergent.

Durant aquest cap de setmana passat s’han organitzat activitats diverses a la Finca de Bombita, finca pública que des de fa tres anys es va recuperar i es va començar a obrir al públic de les Festes de l’Arròs. 

Una de les activitats més destacades d’aquestes festes és el dia de la plantada, celebrat ahir, diumenge. Un dia en què els ciutadans de Deltebre i tots els seus visitants es reuneixen al voltant dels arrossars per reviure una activitat tradicional i única al delta de l’Ebre. 

El grup de plantadors s’endinsa en els arrossars per sembrar l’arròs de manera manual, de manera tradicional, com es feia anys enrere. Tothom qui vulgui pot formar part d’aquest grup de valents i valenta (perquè entre ells hi ha una sola dona), que cada cop es va ampliant i incloent participants de generacions més joves.

No només són els plantadors que formen part d’aquest grup els qui s’endinsen en els arrossars, sinó que tots els anys alguns dels participants s’animen a entrar i provar-ho, ja que sempre se’ls dona l’oportunitat.

L’essència del Delta
Es tracta d’unes festes que plasmen l’essència del delta, de la seva història. Unes festes que potencien l’obertura del municipi cap al turisme. «Al delta de l’Ebre tenim un valor preuat amb les Festes de l’Arròs, un valor que dóna cobertura a molta gent que ens ve a visitar», apunta l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

Unes festes que van creixent any rere any i que reben la visita de milers de forans curiosos interessants a conèixer la tradició del Delta. Aquest any la Festa de la Plantada va rebre la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el qual definia aquesta festa com una de les activitats que plasma l’equilibri que s’ha d’aconseguir al Delta. L’equilibri entre el manteniment d’un ecosistema fràgil, un medi natural d’alt valor; que a la vegada s’obre a l’activitat humana i a l’activitat econòmica, però sense malbaratar-lo, amb molta cura.   

Han estat tres dies d’activitats molt diverses, amb concerts musicals, gastronomia, activitats tradicionals com la plantada o el passeig amb barques de perxar, que impulsen la cultura i la història del delta de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari