Les Festes de la Cinta de Tortosa, sempre contra el càncer

La caminada ‘Mai Caminareu Sols’ aplega cada any quasi un miler de persones

02 septiembre 2017 11:02 | Actualizado a 03 septiembre 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És una imatge que es repeteix cada any, però la frescor dels 12 mesos d’espera li aporta sempre un aire regenerat i potent. Es tracta de l’acte més solidari de les Festes de la Cinta de Tortosa, la tradicional caminada ‘Mai Caminareu Sols’, organitzada des de fa quasi 15 anys per la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre.

L’objectiu de la caminada és recaptar fons contra aquesta malaltia que tant afecta la nostra societat, els malalts i les seues famílies. Ahir es podia fer un donatiu de 5 euros i a canvi s’entregava una vistosa cantimplora de color taronja.

L’any que ve la Lliga contra el Càncer a les Terres de l’Ebre celebra els seus 25 anys, i el president, Francesc Vallespí, detalla al Diari que es farà «festa grossa», amb una gran quantitat d’actes i xerrades. 

Com cada divendres de festes, unes 700 persones van aplegar-se ahir cinc minuts abans de les 18 hores a la plaça del Carrilet de Tortosa per fer el seu donatiu i començar la caminada, que va recórrer l’avinguda de la Generalitat, el carrer Cervantes, la plaça d’Agustí Querol i va finalitzar a la plaça de l’Ajuntament com és habitual.

La marxa va anar encapçalada com sempre pel grup de pubilles i pubilletes que destacaven per la seua banda i pels seus mocadors. Seguien el gruix de participants de la caminada, polítics, representants i un gran nombre de ciutadans i veïns units contra la malaltia.

«Els altres anys havíem ofert una gorra, una samarreta o un mocador. Així que enguany vam pensar que una cantimplora, que és pràctica i d’utilitat, seria una bona idea», explica el president de la Lliga contra el Càncer, Francesc Vallespí.

Fa uns anys, abans de la caminada es portava a terme una jornada esportiva de 24 hores, fins que es va decidir fer una potent caminada que arrenqués des del centre de la ciutat. «Per a la gent aquest ja és un acte molt fix, del divendres a les 18 hores», apunta Vallespí. Es tracta, així, d’un acte molt consolidat entre la ciutadania.

Cal recordar que tot el que recapta la Lliga contra el Càncer, uns 350.000 euros a l’any entre totes les activitats, en destina un 50% a donar suport als malalts de càncer i les seues famílies, i un 25% el destina a la recerca a través de FUNCA (Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer).
Segueix la festa

Ahir divendres es van poder veure diverses agrupacions musicals recorrent els carrers de Tortosa amb motiu del festival Ebre, Terra de Vent. A la nit va celebrar-se el XXXIV Correfoc de les Terres de l’Ebre, sempre multitudinari. Finalment, després de sopar, es van poder veure Aspencat i Pepet i Marieta en concert i amb entrada gratuïta per a tothom, al parc.

Comentarios
Multimedia Diari