Les banderes de les províncies irlandeses, per primer cop a Espanya

El Tortosa English Festival ha celebrat aquest cap de setmana dos actes previs en honor a Saint Patrick’s Day, amb concerts i una desfilada amb els abanderats

18 marzo 2018 15:45 | Actualizado a 18 marzo 2018 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa un parell de dies, fins i tot a les imatges nocturnes de la càmera del temps de TV3, s’ha pogut veure com el pont de l’Estat de Tortosa s’ha il·luminat d’un color especial. Si per al Dia de la Dona es va il·luminar de color lila, ara ho ha fet de color verd, en honor a Sant Patrici (festivitat d’ahir), patró d’Irlanda.


El Tortosa English Festival s’ha convertit ja en una cita anual a la ciutat, que en aquesta edició 2018 se celebrarà entre els dies 9 i 15 d’abril. Però, abans de l’arribada del certamen, i per commemorar la diada de Saint Patrick, l’organització del festival ha preparat per segon any consecutiu un cap de setmana festiu de prèvia, que l’any passat ja va rebre una gran acollida entre tots els participants.

Així, divendres a la nit a la plaça de l’Ajuntament van actuar el Cor la Binota, Cor Flumine, Celtic Pipers, Ian Lints, Mag Ignasi i Sláinte Irish Music. En l’esdeveniment també hi va haver una degustació de dos dels plats més típics de la gastronomia irlandesa, fish’n chips (el peix amb patates fregides) i l’irish stew (estofat irlandès). 

Ahir al migdia, malgrat la pluja que va caure just en el moment d’iniciar l’acte, es va celebrar un esdeveniment absolutament inèdit: l’entrega de les banderes de les quatre províncies d’Irlanda per part de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, als abanderats de Tortosa. 

Es tracta d’un acte sense precedents i únic a tot l’Estat, ja que és la primera vegada que una ciutat que no és irlandesa fa entrega i cedeix aquestes acolorides banderes.

Ahir, d’aquesta forma, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va adreçar-se en anglès al públic assistent per agrair la celebració d’un festival tan entranyable a la ciutat, tot desitjant que es puga seguir portant a terme molts anys més. D’una en una, l’alcaldessa va anar entregant les banderes als abanderats (juntament amb la de l’Estat d’Irlanda i una sisena que unia les quatre províncies), que tot seguit van fer una actuació a la plaça del Mercat. 

L’ideòleg del Tortosa English Festival, l’irlandès Paul O’Riordan, va destacar l’excepcionalitat de l’acte, amb la cessió de les banderes a una ciutat catalana, per primera vegada. Tot seguit també es va celebrar el sorteig dels tiquets repartits i una afortunada s’emportà un viatge a Dublín.

Comentarios
Multimedia Diari