Les cavalcades intenten recuperar la normalitat, però s’adapten al moment

Nens i famílies assisteixen a les cavalcades de Tortosa i Amposta amb rutes ampliades, mascaretes i distància

06 enero 2022 06:44 | Actualizado a 06 enero 2022 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nit més màgica de l’any també va haver de fer front a la pandèmia. I és que l’arribada de ses majestats els reis d’Orient ha estat sempre un acte on molt fàcilment hi poden haver aglomeracions. Per això, els ajuntaments han ideat diferents solucions, com és el cas de Tortosa, que va optar per suprimir el tradicional llançament de caramels o el repartiment de regals, que es va fer casa per casa. Una altra mesura ha estat la de fer portar a Gaspar, Melcior, Baltasar i tots els seus acompanyants, mascareta.

La cavalcada de la ciutat del Baix Ebre també es va modificar per adaptar-se a la situació, en lloc d’acabar al Parc Teordor Gonzàlez, com és habitual, va acabar a la Plaça del Carrilet, un canvi insignificatiu per a molts dels nens que, emocionats, es van apropar a veure la cavalcada que començava a recuperar una mica la normalitat. Enguany Tortosa va tornar a celebrar-la en moviment després de l’acte estàtic de l’any passat al pavelló de Ferreries amb públic limitat i  assegut. 
Amb els Reis Mags també va arribar el fred. Tal com indicaven les previsions ahir va ser un dia de baixada de temperatura i amb vents que van obligar al consistori a modificar l’arribada dels tres pel riu. L’ajuntament va anunciar a primera hora de la tarda aquesta modificació del nou punt de rebuda de ses majestats. 

Abans de començar, els reis es van dirigir a tots els nens presents amb paraules de respecte i solidaritat tot dient-los que «el millor regal es pot fer és el de buscar un món millor». Un cop iniciada la rua, des de la Plaça de l’Ajuntament, va recórrer l’avinguda Generalitat amb un ambient festiu. Un cop al destí, van començar amb la visita a les cases de la ciutat. En el seguici hi van participar personatges de pel·lícules d’animació infantil com ‘Aladdin’, ‘Frozen’ i ‘El Rei Lleó’, que van animar la tarda i acabar d’omplir-la de màgia.

L’arribada dels reis a Amposta

Els Reis Mags tampoc van arribar a Amposta pel riu com tradicionalment. Per tal d’evitar aglomeracions, l’ajuntament va optar per preparar una ruta més llarga que altres anys per tal de garantir les distàncies entre assistents. Així, els reis van sortir del carrer Josep Tarradellas per recórrer l’avinguda de la Ràpita, fins a arribar al carrer Sebastià Juan Arbó, passant pels carrers Sant Josep, Verge del Pilar o Amèrica. L’habitual rebuda dels reis a la Plaça de l’Ajuntament tampoc es va celebrar a causa de la situació sanitària. El que sí que s’ha mantingut per quart any consecutiu ha estat l’adheriment del municipi a la campanya #BaltasardeVeritat que lluita contra el racisme mitjançant l’eliminació de pràctiques com el ‘blackface’.

«Ja venen!» deien emocionades algunes persones pels carrers d’Amposta, poc abans de les sis de la tarda, mentre es començaven a repartir pels carrers per rebre a Ses Majestats. Famílies i nens il·lusionats esperaven amb ganes l’arribada Gaspar, Melcior i Baltasar, que van arribar tots tres en una mateixa carrossa acompanyats per la seva comitiva de patges a peu i a cavall que repartien caramels directament als nens. També van participar-hi diferents personatges infantils d’animació com els personatges de La Sireneta, els Minions o Mickey Mouse. A més, la cavalcada va comptar amb la participació de diverses entitats del municipi, que van desfilar pels carrers animant els joves, famílies i gent gran assistent amb música i lluint la vestimenta tradicional de pagesa, disfresses de fantasia o la colla de diables, que va passejar una representació d’un tren carregat de carbó per a tots aquells que durant aquest any s’han portat malament. Els van seguir també alguns cotxes carregant paquets, aquells mateixos que nens i grans han trobat aquest matí sota l’arbre.

Comentarios
Multimedia Diari