Les curses hípiques tornen a ser l’estrella de les festes

El municipi del Montsià és l’únic de les Terres de l’Ebre que té com a tradició celebrar curses de cavalls durant la Festa Major

22 agosto 2018 09:16 | Actualizado a 22 agosto 2018 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les curses de cavalls són un dels elements identificatius de la festa major de la Sénia, ja que és l’únic poble de les Terres de l’Ebre que celebra un esdeveniment d’aquestes característiques.

Ahir a la tarda van tenir lloc les primeres curses de cavalls de les festes, a l’Hipòdrom del Pla de Roquillo. Demà, dia 23, a les 18 hores, es faran les altres curses. Els dos esdeveniments aniran seguits d’una altra activitat particular i ben divertida entre la gent jove del poble, les corregudes de burros, que aniran acompanyades per les Joventuts Unides amb gaita i timbal.

Per altra banda, el proper dissabte, dia 25 d’agost, se celebraran els Grans Premis de Pura Sang Anglesos. Una de les proves hípiques més esperades per l’exhibició dels cavalls Pura Sang a càrrec dels genets professionals que els guien. Un esdeveniment que els darrers anys ha tingut molt d’èxit i que atreu visitants d’arreu de les Terres de l’Ebre, de Castelló i d’Aragó per veure tot un espectacle de competició a l’hipòdrom senienc. 

Cal recordar que des del mateix municipi s’ofereix un autobús gratuït per anar fins a l’hipòdrom i tornar-ne.

A més, tant els visitants com els locals poden fer apostes des de fa uns anys mitjançant una webApp establerta per a l’ocasió, on poden guanyar diferents premis i sortejos que es realitzen en directe.

L’any 2012 les curses hípiques van ser declarades Festa Tradicional d’Interès Comarcal, i arran d’això també es va formar l’Associació hípica d’amics dels cavalls de la Sénia.

Les curses de cavalls de la Sénia es remunten al segle XIX, quan els arrossegadors de fusta que venien dels Ports competien per veure qui tenia els animals més forts i ràpids. Els burros, els matxos i els cavalls van començar a protagonitzar les curses pel carrer principal del poble, i així va néixer la tradició que cada any atrau més visitants.

Festa Major d’Ulldecona
Un dels altres municipis del Montsià que també està de festa és Ulldecona. Municipi d’on és originari el tradicional «ball de mantons», un esdeveniment també molt particular. Les festes, que s’allargaran fins al dia 9 de setembre, compten amb un conjunt d’activitats per a totes les edats, com la trobada de vehicles antics i clàssics, el dia solidari amb Àfrica o l’entrenament públic d’Adam Raga.

Comentarios
Multimedia Diari