Les dones de l’escultora Cinta Sabaté omplen la Biblioteca de Deltebre

L'artista tanca un cicle en la seua trajectòria amb 'Mare'

15 julio 2017 17:24 | Actualizado a 17 julio 2017 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins el dia 4 d’agost, l’espai polivalent Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l’Ebre de Deltebre acull  l’exposició ‘MARE. Contemporània, arrelada i genuïna’ de Cinta Sabaté.

La mostra, comissariada per Núria Gil,  la conformen una vintena d’escultures i una quinzena de dibuixos de l’artista tortosina que, dedicada a la docència durant molts anys, es troba ara en un moment especialment creatiu.

Les dones, en l’obra de Cinta Sabaté, han tingut un protagonisme destacadíssim. La majoria d’escultures són de bronze, tot i que també hi ha dues de guix, com la que dona nom a l’exposició, ‘Mare’, una gran obra que tanca un cicle en la trajectòria professional de l’artista. Tot i que aparentment no ho semble, aquesta obra sintetitza tota la complexitat geomètrica i la coordinació de simetries i d’eixos imaginaris que tant ha interessat Sabaté al llarg de la seua carrera artística.

«El meu repte és continuar en l’expressió figurativa. La part geomètrica de l’obra vull que siga imperceptible per a l’espectador, però alhora que tinga força i que aguante tota l’obra», expressa Cinta Sabaté. «Per a mi allò important és la il·lusió que tinc de seguir aprenent i avançant. Cada projecte que faig és una experiència i un aprenentatge».

En relació als dibuixos, són els realitzats amb la beca de dibuix en model al natural del Reial Cercle Artístic de Barcelona, amb apunts de 5 minuts al natural. 

Per a Sabaté haver inagurat la mostra dijous passat a Deltebre ha resultat una doble il·lusió, ja que els seus avis paterns van ser fundadors del barri del Barracot del municipi.

A la inauguració hi va haver una cloenda musical amb ‘Bellíssims cossos’ de Gerard Vergés (poema inspirat en Sabaté) amb música de J. Ollé i veus de C. Ollé, T. Queralt i N. Podeschva.

L’exposició es pot veure en dilluns de 16 a 20 hores i de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores

Comentarios
Multimedia Diari