Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les empreses adherides a la marca Reserva de la Biosfera creixen un 34%

Un total de 33 societats de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre es van incorporar el 2017 a aquest segell que avui en dia ja en suma 129. Un 66% pertanyen al sector agroalimentari, un 27% al turístic i un 7% al d’artesania

Marina Pallás

Whatsapp
Marc Piñol, gerent del Grup Fruiter de Benissanet, una de les empreses que gaudeixen d’aquest distintiu de qualitat. Foto: Joan Revillas

Marc Piñol, gerent del Grup Fruiter de Benissanet, una de les empreses que gaudeixen d’aquest distintiu de qualitat. Foto: Joan Revillas

El nombre d’empreses adherides a la marca Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, que gestiona el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), va créixer durant l’any passat en un 34 %. Un total de 33 empreses del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre es van incorporar durant el 2017 a aquesta marca de qualitat que ja en suma avui en dia 129.

Del total d’empreses acreditades actualment pel Comitè Avaluador de Marca, un 66% pertanyen al sector agroalimentari, un 27% al turístic i un 7%, al d’artesania i fabricació en general. De les empreses, 58 són del Baix Ebre, 30 de la Terra Alta, 25 del Montsià i 16 de la Ribera d’Ebre.

El vicepresident del COPATE, Enric Adell, que és el responsable de l’àrea de la Reserva de la Biosfera, ha remarcat en la presentació d’aquestes xifres la importància de disposar d’una marca pròpia que significa un distintiu exclusiu per a les empreses adherides, ja que els dóna accés a nous mercats, a nous clients i a posicionar el seu producte. Fins i tot hi ha un restaurant a l’Ametlla de Mar, ha exemplificat Adell, que té un menú creat només amb productes d’empreses que disposen d’aquest segell.

En relació amb les accions relacionades amb la marca, durant el 2017 es van desenvolupar tres fòrums formatius adreçats a les empreses adherides. La voluntat és seguir fent-los de manera itinerant per les quatre comarques. «És una marca de territori, de les quatre comarques», ha dit Adell.

L’any passat també es va aprovar el Pla de Gestió de la Reserva, en el tercer Consell Consultiu  presidit per la consellera d’Agricultura Meritxell Serret, en què també es va presentar la col·laboració entre el mateix departament i el COPATE per al foment de l’activitat agroforestal de la reserva.

L’any passat també es va posar en marxa l’aplicació Ebrebiosfera, que divulga els continguts del web ebrebiosfera.org. El coordinador de la Reserva de la Biosfera, Josep Aragonés, ha avançat que aquesta Setmana Santa es durà a terme una campanya per promocionar la descàrrega de l’App entre els visitants. Així mateix també es va posar en marxa el projecte Life Clinomics i es va constituir la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic, i també es van reunir les Meses Sectorials Social, Turística, d’Agricultura i Pesca. L’objectiu del Life Clinomics és augmentar la resiliència de les entitats locals mediterrànies.

La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre també participa al projecte DestiMED, per tal de promoure el desenvolupament del turisme sostenible i desenvolupar projectes ecoturístics en xarxa al Mediterrani. Es tracta d’uns paquets turístics per a anglosaxons d’alt poder adquisitiu per gaudir del Delta.

Enguany es confia entrar en el projecte Interreg SUDOE, en el qual participen Espanya, França i Portugal.

Comentarios

Lea También