Les empreses de l’Ebre es reinventen per sobreviure a la crisi

Des dels inicis de la pandèmia, diversos negocis ebrencs com Also Casals Instal·lacions o Ebrequalitat han reconduït els seus treballs cap a la venda de mampares i material de protecció i desinfecció

07 julio 2020 14:00 | Actualizado a 09 julio 2020 14:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

No són poques les empreses que intenten reinventar-se per sortir de la crisi provocada per la pandèmia mundial. Des de fa uns mesos, algunes han trobat un nínxol de mercat amb un tipus de productes que abans no tenien tanta sortida, però que ara estan a l’ordre del dia. Les mascaretes, el gel hidroalcohòlic o les mampares protectores són elements que utilitzem tant a escala personal com empresarial, per això ara que tot està tornant a reactivar-se, molts espais s’han d’adaptar.

A l’empresa de Tortosa Also Casals Instal·lacions, tot i la incertesa dels primers dies, no van dubtar en utilitzar els seus recursos per contribuir en la comunitat: «Amb les dues impressores 3D de l’empresa vam produir pantalles i mascaretes protectores de forma altruista amb els Makers de les Terres de l’Ebre», explicava el director tècnic, Ramon Also. A Also Casals fan des de reformes i grans construccions, manteniment de piscines municipals i tractaments contra la legionel·la o retirada de materials contaminants d’amiant. L’empresa, on treballen uns 60 de tècnics i enginyers, compta amb més de 25 anys d’història.

Temps després van veure en la desinfecció una oportunitat per reactivar el negoci, així que van començar a modificar alguns dels productes que ja oferien abans de la pandèmia per fabricar pantalles protectores i arcs i túnels de desinfecció amb ozó. «Des de l’altra empresa que tenim, Ferros Coll de l’Alba, vam començar a produir diferents elements com pantalles protectores de les quals es poden veure a moltes oficines d’ajuntaments i consells comarcals, així com sistemes de desinfecció ultraviolats per als aparells d’aire condicionat, torres de desinfecció per a sales d’espera i cintes de desinfecció per a empreses de paqueteria». Un dels projectes que van finalitzar fa poc temps és una cinta de desinfecció per a les maletes de l’aeroport de Lleida.

A banda, en la seva línia d’oferir solucions innovadores, també estan treballant en un projecte d’investigació conjuntament amb altres empreses catalanes i el departament d’Acció de la Generalitat de Catalunya. «Treballem en la creació d’un túnel de desinfecció per a persones i ja en tenim bona part desenvolupada, però estem buscant una manera perquè sigui possible una desinfecció que no sigui perjudicial per al cos humà», reblava Also.

L’escassetat de mascaretes

Un altre exemple d’èxit és el d’Ebrequalitat, una altra empresa de Tortosa que es dedica al subministrament de productes tradicionals, emergents i per a la indústria. «Els primers dies que vam reobrir la botiga les vendes anaven força malament, fins que vaig decidir portar un bon nombre de mascaretes a un preu molt competitiu», explicava el gerent, Jordi Ferrer. Ara com ara, Ebrequalitat ha reenfocat lleugerament el seu negoci cap als sistemes de desinfecció i protecció com els gels, els separadors o els canons d’ozó.

Abans que s’iniciés l’estat d’alarma, l’empresa va retirar tots els comercials del carrer, van anul·lar les cites amb els proveïdors i van dividir la plantilla perquè treballessin des de casa. «Ens vam quedar només amb un 40% del personal treballant presencialment», seguia Ferrer. Més tard, a l’abril, l’empresa va decidir posar en marxa un ERTO per poder garantir l’activitat dels 45 treballadors de l’empresa, que estan distribuïts entre la seu de gestió de Tortosa, la logística d’Amposta i els punts de venda a Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Vinaròs.

Comentarios
Multimedia Diari