Les empreses de la Reserva de la Biosfera analitzen exportar a Europa

Ahir es va celebrar a Tortosa el quart fòrum formatiu per a les companyies acreditades a la marca, amb l’objectiu de donar eines sobre les polítiques europees i el desenvolupament rural i crear una xarxa entre tots els acreditats

01 marzo 2018 10:04 | Actualizado a 02 marzo 2018 20:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les empreses acreditades amb el segell Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre van poder participar ahir en el quart fòrum formatiu que va organitzar el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), ens que gestiona aquesta marca. En aquesta ocasió el fòrum, celebrat al Consell Comarcal del Baix Ebre (a Tortosa) es va centrar en el desenvolupament rural, les polítiques europees per tal d’impulsar-lo i la custòdia del territori.

I és que sortir a l’exterior, principalment a Europa, és una de les fites que es marquen moltes de les empreses ebrenques acreditades a la marca. «Les nostres empreses es poden beneficiar de programes europeus. Estudiarem les millors possibilitats dels fons europeus perquè puguen ser complementaris», explicava ahir Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa i responsable dels programes europeus de la Cambra. 

En el marc d’aquest fòrum també es va celebrar ahir una taula rodona amb els gerents dels grups Leader del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, del Grup d’Acció Local de Pesca Mar de l’Ebre i del Consorci d’Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. 

En aquest sentit el gerent de Mel Múria, Rafel Múria, explicava que per exportar a altres països europeus «el segell de la Reserva de la Biosfera és un plus afegit de qualitat» i valorava que el considerava necessari per «tenir l’esglaó que cal per sortir a l’exterior».

L’objectiu d’aquests fòrums és establir un espai permanent de col·laboració publicoprivada, entre les empreses acreditades a la marca i l’ens gestor de la Reserva, per tal que les empreses estiguen informades del dia a dia de la Reserva i poder identificar sinergies de treball conjuntes. També formar les empreses en temes concrets i crear una xarxa entre tots els acreditats.

«És bo que les empreses visibilitzen que l’objectiu és el desenvolupament en conjunt. Entre tots podem fer coses més importants i no competint entre nosaltres mateixos», valorava el coordinador de la Reserva de la Biosfera, Josep Aragonés.

La intenció és que se celebren tres fòrums per any, amb la voluntat de ser itinerants per tot el territori. L’any passat es van realitzar a Amposta, Gandesa i Móra d’Ebre. Ahir hi van participar una vintena d’empreses.

Comentarios
Multimedia Diari