Más de Ebre

Les empreses ebrenques aposten pel talent del territori

Tortosa acull la setena edició del Fòrum d’Ocupació de la URV, amb mig centenar d’empreses de diversos sectors

Núria Messeguer

Whatsapp
El fòrum replet d’estudiants i empreses.  FOTO: Joan Revillas

El fòrum replet d’estudiants i empreses. FOTO: Joan Revillas

Sortir de la universitat i entrar al mercat laboral és tot un món. Si abans els joves ja es trobaven amb aquesta incertesa després d’acabar els estudis, ara encara més. I molts cops la gent peca en pensar que prop de casa no hi ha feina i que a la capital, en canvi, hi ha més possibilitats. Òbviament, no podem comparar totes les professions i posar-les al mateix sac, però el que sí que és un fet és que a les Terres de l’Ebre es necessita gent qualificada.

Per tal d’ajudar a orientar els joves i per evitar la fuga de talent, el Campus URV de les Terres de l’Ebre organitza des de fa set anys el Fòrum d’Ocupació. 
«La Universitat Rovira i Virgili als campus de Tarragona i Reus realitzava fòrums ocupacionals per la preocupació que té la nostra universitat amb la inserció laboral», explicava Xavi Farré, subdirector de la URV. D’aquesta manera, va néixer el fòrum que compleix enguany set edicions, amb l’objectiu com explicava Farré de «combatre l’atur estructural del conjunt del territori». El fòrum que aplega cada any més estudiants compta ja amb 51 empreses inscrites. Però Farré insistia que «mai estem plenament satisfets, i volem cada any millorar». El fòrum a més, ha aconseguit «una mitjana de cinquanta-seixanta de contractes inicials». Tot que també comenta que «tenim dificultats per cobrir les vacants i treballem perquè cada vegada hi hagi millor feina per a la gent jove», va afegir.
Una bona actitud
Molts dels empresaris allà presents van destacar, entre altres qüestions, un tret que no s’aprèn a la carrera, però que sí que entre els joves es perd: el fet de donar la mà. Així ho explicaven Mari Carmen Fuentes i Joan Roca, membres del Col·lectiu d’Empresaris del Moble de la Sénia. «Crec que s’hauria d’ensenyar als joves a donar la mà», apuntava Fuentes, mentre Roca afirmava que «els joves d’avui dia la donen amb timidesa». Fet que constatava Anna Lleixà, tècnica d’Orientació i Inserció Sociolaboral de l’Ajuntament de la Sénia: «Normalment a les nostres dinàmiques ensenyem a tenir una actitud proactiva». Perquè «la gent jove no se sap vendre i tampoc saben parlar d’ells mateixos».
El fòrum també està impulsat per  la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre i l’Institut per al desenvolupament de les comarques de l’Ebre. I des de fa dos anys, s’hi ha sumat també l’Institut de l’Ebre, així com la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, dos institucions que també treballen en la formació de persones amb l’objectiu que es puguin incorporar al mercat laboral.
Empreses com per exemple ViewNext, del grup IBM, participen en aquesta cita per implantar-se a les Terres de l’Ebre. Perquè el talent km 0 dona bon rendiment, segons posen en relleu els empresaris, i d’aquesta fira d’ocupació en surten molts contractes de feina. Un altre target que ha tingut presència al fòrum són els futurs estudiants, per tal de poder  testejar quins sectors professionals tenen més sortida al territori. 
L’esdeveniment és multisectorial amb desenes d’empreses implantades a les Terres de l’Ebre de sectors tecnològics, de serveis, d’administració, salut o turisme, entre molts altres. 
 

Comentarios

Lea También