Les escoles de Godall, Freginals i Mas de Barberans tindran llar d'infants

Els centres formaran part de la prova pilot que durà a terme el Departament d'Ensenyament en àrees rurals

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les escoles rurals Mestre Josep Roncero i Pallarès, de Freginals; Sant Salvador, de Godall; i Teresa Subirats i Mestre, de Mas de Barberans, al Montsià, disposaran el curs que ve de llar d’infants (de 0-3 anys) al mateix centre. Es tracta d’una prova pilot que posarà en marxa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, juntament amb quatre escoles més de les comarques de Lleida.

Segons detallà ahir la consellera Irene Rigau, l’objectiu és garantir aquest servei perquè per a les famílies que el necessiten. Així es vol evitar que hagin de dur els seus fills a altres municipis i acabin traslladant tota l’escolarització de l’infant fora del poble o, fins i tot, canviant el seu domicili.

«No volem que cap família hagi de deixar el seu poble per atendre el seu fill», va assegurar ahir Irene Rigau, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. Segons la consellera, l’objectiu principal és que «les famílies tinguin garantits els mateixos serveis» a tot arreu «per petit que sigui el seu poble».

Els educadors necessaris per atendre els infants aniran a càrrec dels ajuntaments.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un seguit de mesures que ha aprovat el Govern per impulsar la innovació i la qualitat a l’escola rural de Catalunya.

Les tres escoles escollides formen part de la Zona Escolar Rural (ZER) Montsià, que recentment va celebrar el seu 25è aniversari. A més, de Lleida participaran en el pla pilot l’Escola Sant Bonifaci (Vinaixa), l’Escola Otogesa (Maials), l’Escola Aeso (Isona) i l’Escola Les Pallargues.

Conveni

L’alcalde de Freginals, Josep Roncero (que va ser mestre de l’escola local durant 50 anys), destaca la importància d’aquest pla pilot, que es farà efectiu a través d’un conveni amb la Generalitat. «Per a nosaltres és important poder oferir serveis perquè les famílies joves es queden a viure al poble». Així, a més de la llar d’infants, l’Ajuntament també treballa en altres iniciatives, com la urbanització de parcel·les assequibles. A Freginals hi ha poc més de 450 habitants i l’Ajuntament creu que l’any vinent podran ser usuaris de la llar d’infants entre 3 i 4 nens. Actualment, les famílies amb nens d’entre 0 i 3 anys els han de portar a llars d’infants d’Amposta o Ulldecona.

Comentarios
Multimedia Diari