Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les escoles de Sant Llàtzer de Tortosa es convertiran en un espai multiús

Entren a la recta final les obres de substitució de la coberta i ara es durà a terme l’adequació de l’espai interior. Un cop finalitzats els treballs, es posarà a disposició de l’associació de veïns

M. Noche Bo

Whatsapp
Imatge de l’exterior de l’edifici de les antigues escoles Sant Llàtzer. FOTO: Joan Revillas

Imatge de l’exterior de l’edifici de les antigues escoles Sant Llàtzer. FOTO: Joan Revillas

Les antigues escoles de Sant Llàtzer podran acollir, d’aquí a poques setmanes, diverses activitats de l’associació de veïns i de tot el barri. L’Ajuntament de Tortosa està enllestint les obres de substitució de la coberta, i paral·lelament ja ha començat l’arranjament de l’espai interior per tal que puga acollir activitats de tota índole. Els treballs han consistit en la renovació de la teulada, que millorarà l’aïllament tèrmic i acústic de l’edifici i evitarà filtracions de la pluja.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va visitar ahir les obres i va destacar que, amb aquesta actuació, el barri guanyarà un equipament que estarà a disposició tant de l’associació de veïns com de la resta d’entitats de la zona, i que esdevindrà «un punt de trobada» de Sant Llàtzer. 

Roigé va visitar les obres acompanyada d’Alfredo Ferré, regidor del barri; Domingo Tomàs, regidor de Serveis, i Josep Aixarch, president de l’associació de veïns de Sant Llàtzer, juntament amb altres membres de la junta veïnal. Per la seua banda, el president de l’associació de veïns, que serà qui gestionarà els usos una vegada enllestits els treballs, ha agraït que l’Ajuntament haja complit amb el compromís d’adequar l’espai, ja que «es tracta d’una reivindicació que teníem des de fa molts anys».

L’edifici
El cost de la substitució de la teulada se situa en 48.300 euros. L’adequació de l’espai interior, consistent en l’eliminació d’alguns envans i el tancament d’alguns espais per fer-hi sales de reunions i altres activitats, van a càrrec de la brigada municipal.

L’edifici disposa de 305 metres quadrats de superfície, repartida entre la planta baixa i una zona alta. Està situat al costat del barranc de la Llet, i antigament havia desenvolupat les funcions d’escola del barri. Posteriorment va acollir l’activitat de l’escola municipal de cuina. 
Des de fa poc més d’una dècada havia quedat en desús i ara tornarà a l’activitat. Això serà després que finalitzen els treballs d’adequació, que s’han vist retardats per les fortes ventades que ha sofert el territori en els últims mesos. 

Temas

Comentarios