Les festival Terres Catalunya premia els millors films de turisme i ecologia

L’espot televisiu ‘Gracias tierra’ i el documental ‘Mountaineering to Yushan’ s’emporten els principals guardons

02 junio 2017 18:51 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’espot televisiu ‘Gracias tierra’ de l’agència de publicitat DEC BBDO i el documental ‘Mountaineering to Yushan’, del director taiwanès Seanwen Yang,  han estat els dos grans grans guanyadors de la primera edició del festival terres Catalunya – International Eco & Tourism Film Festival, celebrat aquests dies a Tortosa. El primer és un anunci de poc menys d’un minut rodat a les Illes Canàries, que rendeix tribut al planeta terra a través d’imatges espectaculars que «fan que les paraules es quedin curtes» i que s’ha emportat el Gran Premi de Comunicació Turística. 

El documental ‘Mountaineering to Yushan’, filmat al Parc Nacional de Taroko a Taiwan,  mostra el punt de vista d’un guia de muntanya aborigen sobre les activitats que es poden fer a la també coneguda muntanya de Jade de prop de 4.000 metres d’altitud. Aquest treball audiovisual ha estat premiat amb el Premi a la Sostenibilitat per saber transmetre els valors de la relació de l’home amb el seu entorn. El jurat ha valorat de les dos pel·lícules la seua qualitat tècnica i també el missatge.

El lliurament dels trofeus va tenir lloc aquest divendres a la tarda a l’Hotel Villa Retiro de Xerta en una cerimònia a la qual van assistir, entre altres,  el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i Alexander V. Kammel, director del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic. 

En la cerimònia es van lliurar fins a 42 trofeus. Entre els premiats cal fer una referència especial a l’agència DEC BBDO, que a banda del Gran Premi de Comunicació Turística s’ha emportat set guardons més per altres com ‘Canary’s fog taggers’ o ‘Charcos’. I també cal destacar  ‘Once upon a time in Cappadocia’ de Rob Whitworth (1er premi en Destins turístics, primer premi en Rutes, expedicions i viatges i primer premi d’animació). A més,  ‘Water’ de Jim Wilmer  s’ha emportat el premi a la millor fotografia;   ‘Tuna, Farofa and Spaghetti’, del brasiler Ricardo P. Rossi ha estat primer premi al millor llargmetratge; mentre que ‘Cozumel, un paraíso al Caribe Maya’, de Karlos Simón, ha guanyat el primer premi al millor Migmetratge.

Pel que fa a les produccions ebrenques premiades  hi ha ‘Olea Europaea’, de Vlad Pop sobre les oliveres mil·lenàries d’Ulldecona, segon premi de Turisme rural; ‘Migratoebre’, de la Fundació Catalunya la Pedrera,  primer premi de Comunicació Corporativa; ‘Desertores’, del senienc Mar Ortiz que uneix la filosofia del kendo amb la filosofia gastronòmica del xef Vicent Guimerà de l’Antic Molí; i  ‘Deltebre, natural attraction’, d’Albert Vidal, millor espot turístic de Catalunya.
Els films premiats es projectaran aquest dissabte a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa a partir de les 6 de la tarda.

Comentarios
Multimedia Diari