Les grans onades sobrepassen els ports de l’Ametlla i les Cases d'Alcanar

Arran del temporal de mar han desaparegut platges i hi ha greus afectacions al delta de l’Ebre

20 enero 2020 18:19 | Actualizado a 20 enero 2020 18:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El temporal Gloria també està tenint una forta afectació en el litoral de les Terres de l’Ebre, amb onades que aquest dilluns han superat els cinc metres. La força del mar ha fet desaparèixer platges (mireu el vídeo de Carlos Gutiérrez de la Bassa de l'Arena a Riumar) i en ports com els de l’Ametlla de Mar o les Cases d’Alcanar, les onades han sobrepassat els dics, amb imatges espectaculars. 

En concret, a l’Ametlla de Mar les onades saltaven aquest dilluns a la tarda per damunt de l’escullera del moll de Llevant del port pesquer, que ha quedat tancada al pas de persones. També ha desaparegut, pràcticament, la cèntrica platja de l’Alguer. La Policia Local ha precintat ja al matí l’accés a les platges i ha demanat als ciutadans que no s’apropessin a primera línia de mar, tot i que alguns veïns no han fet cas dels avisos is'han apropat al passeig per veure de prop l’espectacularitat del temporal marítim. 

L’Ajuntament d’Alcanar ha restringit també l’accés al port de les Cases d’Alcanar, ja que les onades han robrepassat una de les esculleres (la del far roig), on hi ha hagut desperfectes. 

La Policia Local d’Alcanar ha limitat el pas a la zona costanera (especialment al passeig del Marjal, el Fondo de Jan i costa sud) per l’ascens del nivell del mar, que ha arribat fins al passeig marítim. Ja al matí, els danys eren visibles en zones com l’Estanyet, primer lloc on s'ha restringit el pas. En aquest sentit, des de l‘Ajuntament  insten els veïns a utilitzar vies alternatives per accedir al nucli urbà de les Cases d’Alcanar. 

Un altre punt de preocupació és el delta de l’Ebre, en especial les zones més fràgils afectades per la regressió, com és el cas de l’illa de Buda.

En els propers dies, un cop passi el temporal, s’hauran de valorar els danys ocasionats, que se sumen als dels últims temporals. 

Cambrils o la Venècia de la Costa Daurada

A la resta del litoral tarragoní, les onades també han afectat a les platges de la Costa Daurada. en alguns punts, fins i tot, l'aigua ha entrar a les zones urbanes convertint els carrers en canals. Aquest és l'exemple del barri de Vilafortuny, on la Policia Local ha tallat part de l'avinguda Diputació (connecta per la costa Cambrils i Salou) per evitar que l'aigua de mar afectés els vehicles que circulen per aquell punt.

 

Comentarios
Multimedia Diari