Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes a Flix

La presència d’aquesta espècie en un ecosistema fluvial certifica el bon estat ecològic de l’hàbitat, segons destaquen els biòlegs

M.M.

Whatsapp
Les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes a Flix

Les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes a Flix

La llúdriga es reprodueix a la Reserva Natural de Sebes a Flix. Així ho certifica un vídeo enregistrat per una càmera de fototrampeig instal·lada a la reserva per fer seguiment de les diverses espècies que hi habiten. Al vídeo es veu  una llúdriga amb la seva cria, el passat 24 de desembre. «Aquesta troballa és molt important perquè certifica la feina ben feta al llarg de molts anys. Gràcies a les tasques de manteniment i de reobertura, els canals de la reserva s’han convertit en el lloc idoni per la cria d’aquest mustèlid semiaquàtic», destaca Arnau Pou, biòleg i responsable de l’àrea de conservació del Grup de Natura Freixe, entitat encarregada de la gestió de Sebes. 

La presència de llúdriga en un ecosistema fluvial certifica el bon estat d’aquests hàbitats. Per aquest motiu, des del Grup de Natura Freixe es fa un seguiment de la seva presència a Sebes, que va molt lligada al manteniment de les funcionalitats dels hàbitats fluvials. «Gràcies al manteniment constant de canals, llacunes, control d’espècies exòtiques i recuperació del bosc de ribera, la llúdriga continua sent un dels grans valors naturals del tram final de l’Ebre», segons destaquen els biòlegs.  

En una antre enregistrament al medi natural, l’any 2014 es va veure com una llúdriga de Sebes es menjava un silur de petites dimensions, fet que d’alguna manera pot ajudar a combatre les afectacions d’aquest peix invasor de l’Ebre, gran depredador d’espècies autòctones. 

La Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix ocupen una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos al tram final de l’Ebre. 

Entre les espècies d’interès que hi podem trobar hi ha també les cigonyes. A més, a l’espai s’hi poden veure pasturar cavalls de la Camarga, que s’encarreguen de reduir la càrrega de vegetació que hi ha a les zones d’aiguamolls.

El Grup Natura Freixe gestiona aquest entorn, recuperant i millorant hàbitats d’interès (zones humides, espais forestals i espais oberts) per afavorir-ne la biodiversitat. Vetlla per la conservació, recerca i sensibilització del patrimoni natural, utilitzant la custodia del territori com a principal eina de gestió.

Temas

Comentarios

Lea También