Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre La Ràpita

Les obres al Trabucador, aturades pel coronavirus

El Ministeri emet una resolució de suspensió temporal i la Ràpita demana que els treballs es reinicien tan aviat com siga possible

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Imatge de principis de març, amb una nova llevantada que trencà novament la barra. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de principis de març, amb una nova llevantada que trencà novament la barra. FOTO: JOAN REVILLAS

Les obres que havien de començar aquesta setmana a la barra del Trabucador, partida pel temporal Glòria del passat mes de gener i per un seguit de llevantades posteriors, estan aturades a causa de la crisi pel Covid-19.

Així ho ha confirmat al Diari el cap provincial a Tarragona del servei de Costes del Ministeri, Antoni Espanya. «Aquest passat dilluns es va emetre una resolució de suspensió temporal de les obres arran de la crisi, per no exposar les empreses adjudicatàries i el personal de l’administració a riscos i per evitar focus», detalla Espanya. «S’ha suspès totes les obres a la resta de la demarcació de Tarragona, no sols al Trabucador, fins que es revise la situació d’Estat d’Alerta».

Aquest està sent un any especialment dur per a la costa del delta de l’Ebre, ja que, després del temporal Glòria del passat mes de gener, tot i que molt menors, s’han succeït un parell de llevantades més. La barra del Trabucador va tornar a trencar-se a principis de març, després que l’empresa Infosa, que treballa a les Salines de la Trinitat, treballés passat el Glòria per tornar a unir el camí amb la Punta de la Banya. A més, la propera setmana s’espera una nova llevantada.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, malgrat comprendre l’aturada de les actuacions per la crisi del Covid-19, ha lamentat que encara no arribe aquesta obra tan necessària i «tan urgent» per al Trabucador i espera que es reactive tan aviat com siga possible.

Temas

Comentarios

Lea También