Les obres al Trabucador, aturades pel coronavirus

El Ministeri emet una resolució de suspensió temporal i la Ràpita demana que els treballs es reinicien tan aviat com siga possible

20 marzo 2020 10:50 | Actualizado a 20 marzo 2020 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres que havien de començar aquesta setmana a la barra del Trabucador, partida pel temporal Glòria del passat mes de gener i per un seguit de llevantades posteriors, estan aturades a causa de la crisi pel Covid-19.

Així ho ha confirmat al Diari el cap provincial a Tarragona del servei de Costes del Ministeri, Antoni Espanya. «Aquest passat dilluns es va emetre una resolució de suspensió temporal de les obres arran de la crisi, per no exposar les empreses adjudicatàries i el personal de l’administració a riscos i per evitar focus», detalla Espanya. «S’ha suspès totes les obres a la resta de la demarcació de Tarragona, no sols al Trabucador, fins que es revise la situació d’Estat d’Alerta».

Aquest està sent un any especialment dur per a la costa del delta de l’Ebre, ja que, després del temporal Glòria del passat mes de gener, tot i que molt menors, s’han succeït un parell de llevantades més. La barra del Trabucador va tornar a trencar-se a principis de març, després que l’empresa Infosa, que treballa a les Salines de la Trinitat, treballés passat el Glòria per tornar a unir el camí amb la Punta de la Banya. A més, la propera setmana s’espera una nova llevantada.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, malgrat comprendre l’aturada de les actuacions per la crisi del Covid-19, ha lamentat que encara no arribe aquesta obra tan necessària i «tan urgent» per al Trabucador i espera que es reactive tan aviat com siga possible.

Comentarios
Multimedia Diari