Les obres del nou Espai Jove de la Ràpita entren a la fase final

L’antic Casal Cultural El Maset es convertirà en un punt de trobada on la joventut podrà reunir-se i dur a terme activitats de diferents tipus

08 enero 2019 11:05 | Actualizado a 09 enero 2019 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres del nou Espai Jove al municipi de la Ràpita entren a la fase final. Es tracta de la reforma del Casal Cultural El Maset per adequar-lo com a Espai Jove, ja que l’auditori Sixto Mir acull actualment la programació cultural que durant molts anys s’havia desenvolupat al Maset.
El mes d’agost del 2018 es van adjudicar les obres del Maset a l’empresa rapitenca Construccions Reverté Ferré, per un import total de 265.742 euros. 

Actualment, aquesta reforma ja encara la recta final i en poc temps el municipi gaudirà d’aquest nou espai, que pretén ser un punt de referència on la joventut rapitenca pugui trobar-se i dur-hi a terme diferents activitats lúdiques i formatives. D’aquesta manera, es dona resposta a una de les necessitats que, segons destacava ja l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en el moment en què es van adjudicar les obres, tenia el jovent del municipi.

El nou Espai Jove s’habilitarà a l’antic Casal Cultural El Maset i, amb aquest objectiu, s’està duent a terme la redistribució de l’edifici. En aquesta línia, les estances interiors s’estan reordenant entre una planta soterrani, una planta baixa i una primera planta, que acolliran estances com sales per conferències, despatxos, un arxiu, aules de formació i una sala espai jove, entre d’altres.

Casal d’Entitats
Amb aquest nou espai es donarà als joves una major atenció, però aquest no és l’únic col·lectiu que a principis d’aquest any gaudirà d’una major atenció. També entren a la recta final les obres del Casal d’Entitats, que s’ubicarà a l’edifici municipal del carrer Convent número 2. Just als baixos de l’edifici es troba el jutjat de Pau, i les tres plantes superiors estan sent reformades per acollir el Casal d’Entitats. Un espai que permetrà donar servei a les associacions i entitats del municipi com a lloc de reunió i treball. 

Aquestes obres també van ser adjudicades a l’empresa municipal Construccions Reverté Ferré, per 167.542 euros, i consisteixen en la millora de l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i una escala adaptada per a una eventual evacuació d’emergència.

Pel que fa a la distribució interior de l’immoble, que consta de tres pisos, s’hi habiliten 14 despatxos, una sala polivalent i de formació de 50 metres quadrats a la primera planta.

Comentarios
Multimedia Diari