Les obres del nou pàrquing a la plaça del Bimil·lenari de Tortosa, a punt d'arrencar

Serà gratuït per aquells usuaris que pugin a l'hospital amb bus

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

D’aquí a pocs dies començaran els treballs que han de permetre disposar d’un nou pàrquing ubicat a la plaça del Bimil·lenari de Tortosa.

Així ho ha avançat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha afirmat que les obres arrencaran "amb caràcter immediat". En aquest sentit, dilluns al vespre, en la celebració del ple de l’Ajuntament del mes de febrer, va modificar-se l’ordenança municipal de circulació per permetre aquesta obra.

La Generalitat habilitarà així un aparcament per a turismes a la plaça del Bimil·lenari, per a 118 vehicles en total. Aquesta obra ha de permetre descongestionar de cotxes el pàrquing de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ja que serà gratuït per a tots els usuaris de l’hospital, que podran agafar un bus llançadora (en marxa des del setembre passat) just a la parada de bus de la vora (davant de Mapfre).

Els vehicles podran accedir al pàrquing i, un cop arriben a l’hospital, podran validar un tiquet perquè en sortir del pàrquing a l’hora de marxar, els siga gratuït. El pàrquing podrà ser usat naturalment per altres usuaris que després no vagin fins l’hospital, però en aquest cas en el moment de sortir d’ell hauran d’efectuar el pagament corresponent.

La inversió prevista de la Generalitat és de 310.000 euros i les obres s’allargaran durant tres mesos.

El bitllet del bus llançadora funciona amb el sistema de servei urbà de Tortosa, a 1 euro, i quedarà integrat a la T10/120 de les Terres de l’Ebre.

Propostes aprovades

En el decurs de la sessió plenària celebrada dilluns al vespre a l’Ajuntament de Tortosa, es va aprovar, acceptant una petició veïnal formulada, canviar el nom de Camí del Folc per Camí de Vidal, al barri de la Simpàtica, en record del jove tortosí desaparegut Vidal Fusté.

Per una altra banda, l’equip de govern va rebutjar la proposta del Partit Popular referent a la creació d’una comissió de seguiment de contractes municipals externalitzats. També es va desestimar obrir una línia d’atenció ciutadana a l’aplicació mòbil Whatsapp, al·legant la dificultat de la seua gestió amb la quantitat de propostes que podrien arribar a emetre’s.

L’equip de govern també va rebutjar les propostes de Movem Tortosa per impulsar un pla de xoc de millora al centre: fer obres a les voreres del carrer Cervantes, il·luminar més el barri, crear un nou parc infantil per no haver d’anar fins al parc municipal... I potenciar més el mercat central, introduint productes d’artesania del territori, entre altres accions.

Comentarios
Multimedia Diari