Les obres dels camins del Coll de l’Alba de Tortosa depenen del pressupost

Els veïns afectats adverteixen que de no fer-ho continuaran amb les protestes i concentracions, cada vegada «més contundents»

15 diciembre 2021 19:40 | Actualizado a 16 diciembre 2021 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa arranjarà els camins del Coll de l’Alba si s’aprova el pressupost del 2022. Així ho va anunciar l’alcaldessa Meritxell Roigé al darrer ple de l’Ajuntament, durant els precs i preguntes, tot aprofitant per demanar suport als grups municipals per tirar endavant els comptes per al proper any i donar llum verda així a millores a la via pública i camins.

S’arriba d’aquesta forma a un acord després de diversos mesos de reivindicacions per part d’un grup de veïns, que durant el ple d’octubre es van concentrar davant l’Ajuntament per exigir l’arranjament d’aquests camins i que també tenien previst fer-ho aquest mes de desembre. Ara han aturat les reivindicacions davant d’aquest acord.

Els veïns del Coll de l’Alba demanen arranjar els camins d’aquesta zona del terme municipal, especialment el camí del Favaret, Les Barselles i la Font de Gràcia, que donen accés a habitatges i finques i que es troben molt malmesos pels darrers temporals de pluges.

En total són uns 150 veïns de cases i finques agrícoles, dedicades a la producció d’olives i en algun cas al turisme rural. Els veïns expressen que cada cop és més complicat transitar-hi i que els camins són perillosos per a la seguretat de les persones pel seu mal estat.

«Els camins estan molt malmesos i no s’hi ha actuat en més de 20 anys», explica un dels veïns, Xavier Clèries. «En aquell moment els veïns van aportar un 60% del pressupost per al seu arranjament, i a canvi l’Ajuntament es comprometia a fer-ne un manteniment, cosa que no s’ha fet en aquests 20 anys».

La zona pertany ja a l’espai natural de Cardó i Boix ja que es troba propera als termes del Perelló i també de Camarles. S’hi pot accedir per l’antiga carretera del Perelló, pel camí del Ranxero o pel camí del Filato, si s’arriba per Camarles o l’Ampolla.

«Ens vam reunir amb l’alcaldessa la setmana passada i s’ha compromès a iniciar les obres als camins el primer trimestre de l’any que ve sempre i quan s’aprovin els pressupostos», expressa Clèries. «Estarem a l’espera, però si no s’aproven els pressupostos i per tant no s’hi actua, augmentarem les protestes i concentracions, que seran cada cop més contundents. No descansarem fins que s’arreglin».

El cert és que Tortosa disposa d’una xarxa de camins molt extensa, uns 400 kilòmetres al seu terme. Durant aquest 2021 l’Ajuntament de Tortosa ha destinat fins a 450.000 euros en la seua millora. S’han prioritzat aquells on viu una quantitat major de persones o per on circulen més vehicles. Alguns camins van quedar especialment afectats pels aiguats del 2018 i, posteriorment, també pel temporal Glòria.

Comentarios
Multimedia Diari