Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les obres per soterrar la línia elèctrica del Trabucador començaran en pocs dies

La companyia elèctrica espera el darrer permís que ha d'atorgar Costes per iniciar els treballs

ACN

Whatsapp
Un pal de l'actual línia elèctrica de la barra del Trabucador dins del mar durant un temporal amb un vaixell al fons. Foto: ACN

Un pal de l'actual línia elèctrica de la barra del Trabucador dins del mar durant un temporal amb un vaixell al fons. Foto: ACN

En un màxim de dues setmanes es preveu que comencin les obres de soterrament de la línia elèctrica del Trabucador que abasteix a Infosa, l'empresa que explota les salines de la Trinitat, al delta de l'Ebre. Endesa està a l'espera de rebre l'últim permís, la concessió de Costes i Medi Marí del ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, per poder colgar el cablejat. El projecte té un cost de 800.000 euros que finançarà en un 50% Infosa, en un 30% Endesa i en un 20% la Generalitat. Les obres han de durar quatre mesos. Aquesta és una reivindicació de fa més d'una dècada que evitarà problemes de subministrament elèctric, i garantirà la integritat de l'espai natural, de la fauna i dels usuaris de la platja.

L'obra, com ja s'havia anunciat anteriorment, consistirà en la substitució de l'actual cable aeri que transcorre per l'istme del Trabucador, i que sovint, fruit dels temporals, queda dins del mar o provoca accidents entre usuaris de la platja. Es canviarà per un nou cable soterrat sota el llit marí. Endesa, titular de la línia, ja va anunciar el mes de juny de 2014, l'adjudicació de les obres a FCC Industrial i Mediterráneo Servicios Marinos.

Infosa, que explota les salines de la Trinitat i que pagarà la meitat del cost dels treballs, requereix l'electricitat per produir unes 80.000 tones de sal anuals en una zona de 970 hectàrees. Actualment, el subministrament elèctric a la salina es realitza a través d'una línia de 25 kV que travessa la barra del Trabucador. Fa més d'una dècada que es reivindica des de la companyia aquest soterrament de la línia que ha patit desperfectes greus per efecte dels temporals que periòdicament afecten aquesta zona.

La situació perjudica tant Infosa, que no disposa d'un subministrament elèctric de qualitat, com Endesa, per les dificultats que suposa afrontar reparacions de manera reiterada en espais protegits. Amb el cablejat soterrat, també es reduirà l'impacte de la instal·lació elèctrica, es milloraran les condicions d'aquests espais naturals, en una zona declarada Reserva de la Biosfera, i s'acabarà amb l'impacte paisatgístic de l'actual línia.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También