Les oliveres mil·lenàries del Sénia, menció especial en un premi europeu

El jurat destaca la tasca de catalogació realitzada

19 mayo 2017 19:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En el marc de la reunió per a l’aplicació del Conveni europeu del paisatge, el proper 9 de juny al Saló de concerts Vigadó de Budapest, els màxims dirigents del Consell d’Europa lliuraran els premis del Paisatge del Consell d’Europa.

En el certamen, que enguany assoleix la quarta edició, el paisatge d’oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia, presentat per la Mancomunitat Taula del Sénia, ha obtingut una menció especial.

El jurat dels premis ha dit, en referència a aquest paisatge del territori al voltant del riu Sénia: «La conservació i protecció de les oliveres, del seu entorn i del paisatge singular (conegut com «mar d’oliveres») formen part dels principals objectius del projecte, que tracta de promoure els valors del paisatge, del patrimoni i de la cultura associats a les oliveres més antigues, i assegurar la seva contribució al desenvolupament sostenible de tota la zona. Com a resultat de les inquietuds de la població local sobre el futur de les més de 4.800 oliveres mil·lenàries ja catalogades, la col·laboració entre les administracions locals, regionals, estatal i europea, juntament amb els propietaris i sectors econòmics, s’ha traduït en una sèrie de projectes que han ajudat a la conservació i posada en valor d’aquestes oliveres i del seu paisatge».

Candidatures

A aquest premi es van presentar una dotzena de candidatures en representació dels 47 estats membres del Consell d’Europa.

El premi ha recaigut en la cooperació transfronterera de col·lectivitats locals per protegir el patrimoni paisatgístic de la regió d’Hetés, entre els estats d’Hongria i Eslovènia, i que uneix els habitants d’ambdós països.

Comentarios
Multimedia Diari